Νεκρός ο συγκυβερνήτης του F-4 που έπεσε ανοιχτά της Ανδραβίδας – Έρευνες για τον κυβερνήτη

ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Μητσοτάκης για τον συγκυβερνήτη του Phantom: Η Πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει

Νεκρός είναι, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ο ένας από τους δύο χειριστές του μοιραίου αεροσκάφους F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε σήμερα τις 10:30 π.μ. σε θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας.

Σύμφωνα με το ΓΕΑ, θανάσιμα τραυματίστηκε ο συγκυβερνήτης, υποσμηναγός (Ι) Μάριος- Μιχαήλ Τουρούτσικας, 29 ετών:

Ο υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, που έχασε τη ζωή του κατά τη συντριβή του F-4 Phantom II / Φωτογραφία: ΓΕΑ

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών.

Τριήμερο στρατιωτικό πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου, με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, που σημείωσε: «Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα.

H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου υποσμηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Όπως έγινε γνωστό, το αεροσκάφος της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης, στο οποίο επέβαιναν έναν σμηναγός και ένας υποσμηναγός, είχε απογειωθεί από την Ανδραβίδα στις 10:15 π.μ. και εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του F-4 (Πηγή φωτ. Πρώτη News)

Η πτώση του αεροσκάφους σήμανε συναγερμό και άμεσα ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από αέρος και θαλάσσης, με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος. Ειδικότερα, στην περιοχή έσπευσαν δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος. Επιπλέον σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα αεροσκάφος C-130.

Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του F-4 (Πηγή φωτ. Πρώτη News)

Τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Πηγή: in.gr

Μητσοτάκης για τον συγκυβερνήτη του Phantom: Η Πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα τραγικό δυστύχημα την ώρα του καθήκοντος, υπό εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες εκπαίδευσης.

Συγκλονισμένος για τον θάνατο του συγκυβερνήτη του μαχητικού Phantom που κατέπεσε στην Ανδραβίδα, δήλωσε μέσω ανάρτησης στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως η πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει.

Συγκλονισμένος πληροφορήθηκα τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους και την απώλεια του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη“, ανέφερε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για ένα τραγικό δυστύχημα την ώρα του καθήκοντος, υπό εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες εκπαίδευσης.

Όπως τόνισε το γεγονός βυθίζει στο πένθος την Πολεμική Αεροπορία, και υπενθυμίζει σε όλους μας πόσο σκληρή και επικίνδυνη είναι η μάχη που δίνουν καθημερινά οι πιλότοι μας, για την προάσπιση των αιθέρων της πατρίδας μας.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του ιπταμένου Υποσμηναγού. Η Πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει“, συνόψισε ο κος Μητσοτάκης.

Πηγή: skai.gr