Χαμός μέχρι να τελειώσει αυτό το Πρωτάθλημα

Πηγή:gazzetta.gr

Παράπονο δεν έχετε. Σας είχαμε προϊδεάσει εδώ και καιρό. Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα γίνει χαμός. Φουλ της ανακοίνωσης, των αντεγκλήσεων, της κόντρας, των δηλώσεων, της τοξικότητας. Αντοχές να έχουν τα επικοινωνιακά επιτελεία και έχουν να δουν τα μάτια μας και να ακούσουν τ’ αυτιά μας τρομερά πράγματα!

Την Κυριακή ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Την επόμενη Πέμπτη ΑΕΚ – Ολυμπιακός στο Κύπελλο. Την επόμενη Κυριακή Αρης – Παναθηναϊκός. Στις 19 Φεβρουαρίου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Στις 25 Φεβρουαρίου Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Αυτά στα «προσεχώς». Eντός του Φεβρουαρίου. Ακολουθεί η ρεβάνς Κυπέλλου Ολυμπιακός – ΑΕΚ (28/2 – 2/3) και τα play offs από τον Μάρτιο. Με 20 ντέρμπι μεταξύ (κατά σημερινή βαθμολογική σειρά) ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, Αρη. Είκοσι ματς! Είναι έτοιμο το ελληνικό ποδόσφαιρο, η Λίγκα, η ΕΠΟ, η κυβέρνηση αυτόν τον πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα συναγωνισμό τεσσάρων ομάδων για τον τίτλο; Οποιος θεωρεί ότι είναι έτοιμο, ας θυμηθεί τι συνέβη μόνο… σήμερα. Οχι τι συμβαίνει μετά από κάθε αγωνιστική. Τι συνέβη σήμερα, μετά από την ανακοίνωση του ορισμού του Elite Σλοβάκου ρέφερι, Ιβάν Κρούζλιακ. ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-2 στις ανακοινώσεις που περιείχαν από Λούμπος Μίχελ μέχρι Αντριάνα Σκλεναρίκοβα.

Και στο «καπάκι» συνέντευξη του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου στην ΕΡΤ-3, ο οποίος ως άλλος εκπρόσωπος Τύπου της ΚΕΔ και της ομοσπονδίας δηλώνει πως ο ρέφερι δεν πρόκειται να αλλάξει (παρά το σχετικό αίτημα των Ερυθρόλευκων) και πως από την επόμενη εβδομάδα η ΚΕΔ θα επιστρέψει στην εποχή Κλάτενμπεργκ αναλύοντας κάθε Τρίτη τις φάσεις που εκείνη θα αξιολογεί ως τις πλέον «επίμαχες». Είναι ο ίδιος πρόεδρος που έχει πει δεκάδες φορές ότι η ΕΠΟ δεν πρέπει να ασχολείται με τη διαιτησία, ότι έχει άλλα, σημαντικότερα καθήκοντα, όπως η ανάπτυξη των δομών του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και οι Εθνικές ομάδες!

Αυτά δεν συμβαίνουν πουθενά! Εχουν συμβεί κατά καιρούς πολλά και διάφορα με τη διαιτησία στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, δεν υπάρχει καμία «αγία». Και στην Ιταλία και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, ασφαλώς και στην Κύπρο. Και στα Βαλκάνια έχουν συμβεί διάφορα. Ομως τέτοια τοξικότητα, σε τέτοιο βαθμό, με τέτοια συχνότητα για τόσα πολλά χρόνια (και διαφορετικούς «παραπονούμενους» ασφαλώς) δεν βρίσκεις πουθενά. Μόνο στην Ελλάδα.

Για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τους διαιτητές, είχαμε γράψει πρόσφατα. Είναι προφανές, το βλέπουν όλοι, κανένας δεν κάνει κάτι. Τους Ελληνες διαιτητές δεν τους εμπιστεύεται κανένας (ίσως πλην του Αρη που ζήτησε Ελληνα ρέφερι στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, ενώ τον Οκτώβριο του 2021 είχε ζητήσει ξένους διαιτητές στο ματς με την ΑΕΚ από τον Κλάτενμπεργκ – απίθανα πράγματα!). Ξένους από το πάνω ράφι δεν μπορεί πλέον να φέρει η ΕΠΟ. Οχι μόνο διότι έχουμε βγάλει ως χώρα πάρα πολύ κακό όνομα πανευρωπαϊκά με συμπεριφορές και αναφορές στα media με αποτέλεσμα να πέφτει η χυλόπιτα σύννεφο. Αλλά και επειδή πλέον δεν έχει την υποστήριξη της UEFA, η οποία δεν έχει καμία εμπλοκή οικονομική ή άλλης φύσης με την επιλογή του Μπένετ όπως επί Μέλο Περέιρα και Κλάτενμπεργκ και είναι στη λογική «βγάλτε τα μάτια σας, εμείς δεν ασχολούμαστε».

Υπ΄αυτές τις συνθήκες – κι ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο – δεν θα ήταν καθόλου άστοχο ένα στοιχηματάκι για το αν θα ολοκληρωθεί αυτό το πρωτάθλημα. Με την επωδό του «πόσο το δίνειειειειει;».