Παναθηναϊκός – Λαμία 2-0: Αγχωτική, αλλά λυτρωτική επιστροφή στην κορυφή

Χάρη σε σουτ του Κλέινχέισλερ στο 14′ και κεφαλιά του Σπόραρ στο 90′ +2′ ο Παναθηναϊκός νίκησε την αξιόμαχη Λαμία, η οποία πληγώθηκε ανεπανόρθωτα από την αποβολή του Στάνκο στο 68′. Επέστρεψε στην κορυφή το Τριφύλλι που έχασε πολλές ευκαιρίες με παίκτη παραπάνω.

Έτσι έπαιξαν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού τόσο στον Ντάνιελ Μαντσίνι όσο και στον Λάζλο Κλεϊνχέισλερ στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στη Λαμία. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Μπρινιόλι. Αριστερός μπακ ο Πούχατς, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Σένκεφελντ με τον Σάρλια οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρντ στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερός εξτρέμ ο Κλεϊνχέισλερ, δεξιός ο Μαντσίνι και στη κορυφή της επίθεσης ο Ιωαννίδης.

Για την Λαμία ο Σάββας Παντελίδης ξεκίνησε με τον Σαράνοφ στην υπεράσπιση της εστίας. Κορνέζος και Παούλεβατς οι κεντρικοί αμυντικοί, δεξιός μπακ ο Σιμόν και αριστερός ο Αμπάντα. Τζανδάρης, Στάνκο, Μαρτίνεθ στο κέντρο. Βασιλαντωνόπουλος, Ρόμανιτς στα άκρα και σέντερ φορ ο Βέργος.

Μία φάση για σεμινάριο

Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο παιχνίδι, έβγαζε και πάλι βιασύνη στις τελικές επιλογές και στο 14′ η Λαμία έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Μπρινιόλι να κάνει σπουδαία επέμβαση και να μπλοκάρει με το σουτ του Βέργου από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στα… καπάκια το ”τριφύλλι” έπαιξε άμεσα και με ανάπτυξη για σεμινάριο άνοιξε το σκορ και βρήκε το γρήγορο γκολ που τόσο το είχε ανάγκη.

Ο Βαγιαννίδης με σπουδαία ενέργεια από δεξιά πάσαρε στον Ιωαννίδη, εκείνος πέρασε τον Κορνέζο και με πάσα βρήκε τον Κλεϊνχέισλερ, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ και πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με τη πράσινη φανέλα.

Οι ”πράσινοι” συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του ματς αλλά όχι και τις συνεργασίες για να βρουν ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ που θα… κλείδωνε τη νίκη από το ημίχρονο. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι στο 45′ απείλησαν με μία σέντρα-σουτ του Ρόμανιτς αλλά εντυπωσιακά ο Μπρινιόλι έδιωξε σε κόρνερ.

Άργησε αλλά το… καθάρισε με Σπόραρ

Στην έναρξη του δευτέρου μέρους η Λαμία πατούσε καλύτερα, ο Παναθηναϊκός ήταν κάκιστος μεσοαμυντικά και με αργές επιστροφές, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να φανούν απειλητικοί. Στο 53′ ο Μπρινιόλι έδιωξε τη κεφαλιά του Βέργου με τα πόδια ενώ στο 58′ ο Έλληνας φορ από καλή θέση σούταρε άουτ.

Η αποβολή του Στάνκο στο 66′ έφερε το Τριφύλλι και πάλι σε πρωταγωνιστικό ρόλο με τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς να έχουν μεγάλες στιγμές για να… καθαρίσουν το ματς. Ο Πούχατς στο 67′ είδε το απευθείας φάουλ του να βρίσκει το δοκάρι, στο 71′ ο Ιωαννίδης αμαρκάριστος σούταρε πάνω στον Σαράνοφ ενώ στο 79′ ο Βαγιαννίδης αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Τελικά το 2-0 το έκανε στις καθυστερήσεις ο Σπόραρ. Μετά από γύρισμα του Μπερνάρντ, ο Σλοβένος φορ με μια κεφαλιά πεσμένος στο ύψος του χορταριού, έστειλε τη μπάλα στο πλεκτό και με αυτό το ”τρίποντο” ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

MAN OF THE MATCH: Μπερνάρντ. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Βραζιλιάνο μέσο που εκτός από την ασίστ στο δεύτερο γκολ, ήταν καλός στις αποφάσεις του, συνεργάστηκε άψογα με τον Μαντσίνι και ήταν… όαση στη μεσαία γραμμή της ομάδας του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Δύο σπουδαίες επεμβάσεις απόψε από τον Ιταλό κίπερ που κράτησαν το μηδέν για τον Παναθηναϊκό σε κομβικά σημεία του παιχνιδιού.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη… φωτιά, θα έπρεπε να έχει καθαρίσει πιο νωρίς το παιχνίδι και να μην επιτρέψει στη Λαμία να παραμείνει στο κόλπο μέχρι και το 92′. Δύο φορές ο Ιωαννίδης και μία ο Βαγιαννίδης δεν είχαν καλές επιλογές μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Στάνκο στο 66′ με ένα… δολοφονικό τάκλιν πάνω στον Τσέριν σε ένα σημείο όπου η ομάδα του ήταν πολύ καλή, άφησε την Λαμία με παίκτη λιγότερο και έκανε πολύ δύσκολο το έργο του συνόλου του Παντελίδη.

Πηγή:Gazzetta.gr