Ο πρέσβης Γιώργος Τσούνης τελετάρχης της παρέλασης της 2ας Απριλίου στην Φιλαδέλφεια

Ο Ελληνοαμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, κ. Γιώργος Τσούνης θα είναι ο τελετάρχης της παρέλασης για την 202η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην καρδιά της Φιλαδέλφειας.

Η παρέλαση, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» θα λάβει χώρα την Κυριακή, 2α Απριλίου 2023 επί της Λεωφόρου «Ben Franklin Parkway» και εφέτος θα έχει διαφορετική φορά. Θα ξεκινήσει από την συμβολή της 22ης Οδού, τον χώρο όπου παραδοσιακά στήνονταν οι εξέδρες, και θα λήξει στο «Logan Circle», όπου θα στηθούν και οι εξέδρες.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ το βράδυ της Τετάρτης, 1ης Φεβρουαρίου 2023, συγκάλεσε στην αίθουσα συνεδριάσεων του συμβουλίου της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι την πρώτη σύσκεψη της Επιτροπής Παρελάσεως για το 2023, όπου έγιναν και οι ανακοινώσεις για τους τελετάρχες και τις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν το τριήμερο -31 Μαρτίου 2023 – 2 Απριλίου 2023.

Η αφίσα της παρέλασης της 2ας Απριλίου 2023 στην Φιλαδέλφεια.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γεωργία Χλέτσου καλωσόρισε τα στελέχη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους ευχαρίστησε για την πολύπλευρη υποστήριξη που παρέχουν στην διοργάνωση της παρέλασης.

Παράλληλα συνεχάρη τους συμπροέδρους της Επιτροπής Παρελάσεως Χάρη Καραπαλίδη και Γιάννη Βασιλείου και τα άλλα μέλη της Επιτροπής, που, όπως επεσήμνανε, έχουν βάλει ψηλότερα τον πήχη και έχουν υιοθετήσει πολλές καινοτομίες.

Οι εκδηλώσεις για την 202ή επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην Φιλαδέλφεια και στην ευρύτερη κοιλάδα του Ντελαγουέαρ θα ξεκινήσουν στις αρχές του Μαρτίου με τις εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν οι σύλλογοι, τα σχολεία, οι κοινότητες και η AHEPA και θα κορυφωθούν το τριήμερο της Παρελάσεως.

Η διαδρομή της παρέλασης.

Την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 και ώρα 1.30 μ.μ. θα λάβει χώρα η καθιερωμένη τελετή έπαρσης της σημαίας στον ιστό του Δημαρχείου (City Hall  Philadelphia) και η εκδήλωση κατά την διάρκεια της οποίας ο εκάστοτε δήμαρχος ανακηρύσσει την 25η Μαρτίου ως Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει το άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τα χορευτικά των συλλόγων και των κοινοτήτων.

Το βράδυ του Σαββάτου, 1ης Απριλίου 2023 και ώρα 5.00 μ.μ. θα παρατεθεί στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «Adelphia» στο Deptford της Νέας Ιερσέης το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας στο πλαίσιο του οποίου θα απονείμουν το Μετάλλιο της Ελευθερίας στην πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Στο δείπνο θα παραστούν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος ως Επίτιμος Προσκεκλημένος (Honorary Guest) και ο τελετάρχης της παρελάσεως πρέσβης Γιώργος Τσούνης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Κυριακής θα ξεκινήσουν με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία που θα τελεστούν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Φιλαδέλφειας προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.

Η αφίσα για το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ.

Αμέσως μετά θα παρατεθεί δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα.

Τα τμήματα των συλλόγων και των κοινοτήτων και τα άρματα θα συγκεντρωθούν στην αφετηρία της παρέλασης, στον χώρο μπροστά από το Μουσείο Τέχνης της Φιλαδέλφειας και η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 2.00 μ.μ. με την παρέλαση του αγήματος των Ευζώνων, τους επίσημους και με τους σημαιοφόρους.

Η παρέλαση, η οποία ξεπερνά τις δύο ώρες θα καταλήξει στο Logan Circle, απέναντι από το Δημαρχείο της Φιλαδέλφειας, όπου θα στηθούν και οι εξέδρες των επισήμων.

Μετά το πέρας της παρέλασης στο «Liberty Ballroom» του ξενοδοχείου «Sheraton» θα λάβει χώρα η καθιερωμένη παράσταση με τα χορευτικά των συλλόγων και των κοινοτήτων.

Η αφίσα για την τελετή έπαρσης της σημαίας στο Δημαρχείο της Φιλαδέλφειας.

Πηγή:Anamniseis.net