Τερματικό στο λιμάνι του Άμστερνταμ απέκτησε ο όμιλος Grimaldi

«Το Άμστερνταμ είναι ένα πολύ σημαντικό λιμάνι για εξαγωγές κακάο από τη Δυτική Αφρική στην Ευρώπη, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος.

Ο όμιλος Grimaldi απέκτησε, μέσω της θυγατρικής Amsterdam Multipurpose Terminal (AMT), στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία στο λιμάνι του Άμστερνταμ, με 20ετή παραχώρηση.

Οι υποδομές βρίσκονται στην περιοχή Amerikahaven, καλύπτουν έκταση άνω των 200.000 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνουν αποθηκευτικούς χώρους, χώρους logistics, καθώς και δύο αποβάθρες. Η πρώτη, μήκους περίπου 500 μέτρων, είναι εστιασμένη σε ποντοπόρα πλοία και η δεύτερη, μήκους 300 μέτρων, εξυπηρετεί τον ελλιμενισμό πλοίων μικρών αποστάσεων.

Ο ναπολιτάνικος όμιλος διατηρεί μερίδιο 80% στην AMT, τη νέα εταιρεία που γεννήθηκε μετά την απόκτηση του τερματικού στο Άμστερνταμ. Το υπόλοιπο 20% ανήκει στην TMA Holding, μία ολλανδική εταιρεία logistics με εκτεταμένη εμπειρία στη διαχείριση τερματικών και αποθηκών.

«Σκοπεύουμε να αναπτύξουμε το λιμάνι, βελτιώνοντας τις υπηρεσίες που προσφέρονται στην ολλανδική αγορά και αξιοποιώντας τις μεγάλες δυνατότητες αυτού του πολυτροπικού διαμετακομιστικού κόμβου, με οδικές, σιδηροδρομικές και θαλάσσιες συνδέσεις από και προς τη βόρεια Ευρώπη» σχολίασε ο πρόεδρος της AMT, Guido Grimaldi.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος Grimaldi προσεγγίζει το Άμστερνταμ εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια. Αυτήν τη στιγμή, το λιμάνι είναι τμήμα του service «Central Express» του ομίλου, που συνδέει τη βόρεια Ευρώπη με τη Δυτική Αφρική για τη μεταφορά τροχαίου υλικού, εμπορευματοκιβωτίων, γενικού φορτίου και φορτίου έργου.

«Το Άμστερνταμ είναι ένα πολύ σημαντικό λιμάνι για εξαγωγές κακάο από τη Δυτική Αφρική στην Ευρώπη. Ο όμιλος Grimaldi στοχεύει να αξιοποιήσει στο έπακρο τη στρατηγική του θέση, μετασχηματίζοντάς το σε πύλη εισαγωγών νέων οχημάτων, καθώς και για τις υπηρεσίες διανομής του στη βόρεια Ευρώπη» καταλήγει η ανακοίνωση του ομίλου.

Πηγή: naftemporiki.gr