Τουρκία: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο εργολάβος κατοικιών που κατέρρευσαν

Ο άνδρας προσπαθούσε να διαφύγει για το Μαυροβούνιο

Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης συνελήφθη ένας εργολάβος, την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει από τη χώρα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, οι άνδρες της Αστυνομίας είχαν πληροφορίες πως ο εργολάβος θα διέφευγε για την Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου. Μόλις τον είδαν οι τουρκικές Αρχές τον σταμάτησαν και στη συνέχεια τον συνέλαβαν.

Ο ίδιος ήταν ο κατασκευαστής ενός 12όροφου κτιρίου, που κατέρρευσε από τον σεισμό στην Τουρκία. Εκτιμάται ότι 800 άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια του συγκροτήματος Ρόνεσανς, το οποίο αποτελείτο από 250 διαμερίσματα, στην επαρχία Χατάι, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Παράλληλα, ο επιχειρηματίας σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο είχε επάνω του μεγάλο χρηματικό ποσό. Το πολυτελές συγκρότημα, που το διαφήμιζε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ως «μια γωνιά του Παραδείσου», γκρεμίστηκε ολοσχερώς.

Από την Δευτέρα, πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης καταγγέλλουν τις ευθύνες ορισμένων κατασκευαστών που χρησιμοποίησαν υλικά κακής ποιότητας ή δεν τήρησαν τους κανονισμούς στην οικοδόμηση κτιρίων. Το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι NTV ανέφερε ότι σήμερα κατατέθηκε στο Ντιγιαρμπακίρ μια πρώτη μήνυση και αναμένεται πως θα ακολουθήσουν και άλλες.

«Οι έρευνες για τα κτίρια που κατέρρευσαν είναι σε εξέλιξη. Οι υπεύθυνοι θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Πηγή: skai.gr