Ο Σύλλογος Ποντίων «Κομνηνοί» τιμά τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Ουρανίτσα στην 57η επέτειο

Ο Κωνσταντίνος Ουρανίτσας σε μια από τις παρελάσεις της ομογένειας στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας stiw :anamniseis.net

Νέα Υόρκη.- Τον αείμνηστο αγωνιστή και πρώην ταμία Κωνσταντίνο Ουρανίτσα (Konstantinos (Gus) Ouranitsas), θα τιμήσει ο ιστορικός Σύλλογος Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης στην εκδήλωση για την 57η επέτειο της ιδρύσεώς του.

Η βράβευσή του θα λάβει χώρα το βράδυ του Σαββάτου, 4ης Μαρτίου 2023, και ώρα 7.30 μ.μ. κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού που θα διοργανωθεί στο Κρητικό Σπίτι (32-22 31st Street),στην Αστόρια.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Ανδρονικίδης και ο πρώην πρόεδρος και συνάμα ταμίας Δημήτρης Μολοχίδης κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασαν την ικανοποίησή τους διότι θα τιμήσουν έναν στυλοβάτη του Συλλόγου, έναν εξαίρετο οικογενειάρχη που έφυγε πρόωρα από τον μάταιο ετούτο κόσμο.

Η αφίσα της ετήσιας χοροεσπερίδας του Συλλόγου Ποντίων ¨Κομνηνοί Νέας Υόρκης.

Ο Κωνσταντίνος Ουρανίτσας (Konstantinos (Gus) Ouranitsas), όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» την Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 έχασε την τελευταία μάχη της ζωής του σε ηλικία 65 ετών έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του Μαρία το γένος Κουταλίδη και τα παιδιά του Κωνσταντίνο, Νέστορα και Μαρίνα.

Ετήσια χοροεσπερίδα  

Στην ετήσια χοροεσπερίδα έχουν προσκληθεί και αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των διπλωματικών αρχών της Ελλάδας και της Κύπρου, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Κώστας Τσιλφίδης, ο πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος Παναγία Σουμελά Ποντίων Αμερικής και Καναδά, Δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης, καθώς επίσης και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας.

Μετά τις προσφωνήσεις των επισήμων και την απονομή του βραβείου την σκυτάλη θα αναλάβουν τα Χορευτικά Τμήματα του Συλλόγου τα οποία θα παρουσιάσουν τους χορούς και τις παραδοσιακές στολές του Πόντου.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει το ποντιακό ξεφάντωμα με τον Παναγιώτη Θεοδωρίδη που έρχεται αποκλειστικά γι αυτή την βραδιά από την Ελλάδα και με τους ομογενείς καλλιτέχνες.

Στην σχετική ανακοίνωση τύπου αναφέρεται ότι «ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης, ένας εκ των κορυφαίων εκφραστών της ποντιακής μούσας, θα είναι μαζί μας από την Ελλάδα, για να ανεβάσει το θερμόμετρο της ποντιακής διασκέδασης στα ύψη, με τραγούδια που αγαπήσαμε από όλες τις περιοχές του Πόντου.

Μαζί του συμπράττουν επί σκηνής, τα δικά μας παιδιά, σπουδαίοι καλλιτέχνες και μουσικοί: ο Χρήστος Τικταπανίδης στη λύρα, ο Δημήτρης Στεφανίδης στη λύρα και το τραγούδι, ο Παύλος Δενεσίδης στα πλήκτρα, ο Γιάννης Απαζίδης και ο Σωκράτης Τογρίδης στο νταούλι.

Για την συμμετοχή απαιτείται εισφορά της τάξεως των $100.00 προπληρωτέα, είτε $125.00  στην είσοδο, ενώ για παιδιά έως και δώδεκα ετών η εισφορά έχει οριστεί στα $ 50.00

Για κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα (516) 381-5409, (917) 574-7118 είτε και (917) 302-4086.

Πηγή:anamniseis.net