Μελβούρνη: Πρόσκληση σε εθελοντές για την παρέλαση της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

 Στιγμιότυπα από τις πρόβες των σχολείων Αγίου Ιωάννου και Oakleigh Grammar

Μελβούρνη.- Μετά από τρία χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, των περιοριστικών μέτρων και των εγκλεισμών που έζησε η πόλη της Μελβούρνης, η παρέλαση της 25ης Μαρτίου επιστρέφει και θα πραγματοποιηθεί μεγαλοπρεπώς.

Συγκεκριμένα σύσσωμη η Ελληνική Παροικία θα εορτάσει την Εθνική Επέτειο παρακολουθώντας την παρέλαση την Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023 και ώρα 1:00μ.μ., στο Lakeside Stadium, στο προάστειο του Albert Park. Την παρέλαση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, καθώς και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Μελβούρνη κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ενώ έχει προσκληθεί τόσο η Πολιτειακή όσο και η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση.

Η Βικτωριανή Επιτροπή Εθνικής Επετείου αναζητά εθελοντές που θα προσφέρουν το χρόνο τους και τη βοήθεια τους την ημέρα που θα διεξαχθεί η παρέλαση. Οι εθελοντές καλούνται να παραβρίσκονται την Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023, στο Lakeside Stadium, συγκεκριμένες ώρες βοηθώντας σε διαφορετικούς τομείς. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο greeknationalday@gmail.com. Βασική προϋπόθεση για τους ενδιαφερόμενους που θα συμμετέχουν είναι να έχουν Working with Children Check, καθώς και να παρευρεθούν στην ειδική ενημερωτική συνάντηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διάφορα τμήματα έχουν ήδη αρχίσει τις πρόβες και προετοιμάζονται για την παμπαροικιακή παρέλαση, η οποία θα ανοίξει με πάνω από 50 τυμπανιστές από τα Ημερήσια Σχολεία της ελληνικής παροικίας. Όσα σχολεία και οργανισμοί δεν έχουν στείλει την αίτηση τους για συμμετοχή, καλούνται να το κάνουν εγκαίρως.