Ολυμπιακός: Η μεγάλη προσπάθεια του Σωκράτη για το ντέρμπι, stand by o Μπα για βασικός

Ο Παπασταθόπουλος δεν θέλει με τίποτα να χάσει το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Μπα να δείχνει η επικρατέστερη επόμενη εναλλακτική για το κέντρο της άμυνας.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του για το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό. Ο Μίτσελ ήδη γνωρίζει πως δεν θα έχει διαθέσιμο τον Γκάρι Ροντρίγκες και περιμένει να δει και το επίπεδο της αγωνιστικής ετοιμότητας του Σωκράτη και ακόμα και του Ρέτσου που προέρχεται από τραυματισμό με τον δεύτερο πάντως να θεωρείται δύσκολο να προλάβει την αναμέτρηση του Σαββάτου. Ο Χάμες από την άλλη σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις πάντως είναι ΟΚ και αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού ενώ ένα πρόβλημα με ενοχλήσεις έχει και ο Βρουσάι.

Αναφορικά με το κέντρο της άμυνας ο Σωκράτης εφόσον θα είναι στο 100% θα είναι ο ένας βασικός στόπερ. Ο έμπειρος σέντερ μπακ κάνει μεγάλη προσπάθεια για να μην χάσει το ντέρμπι. Για την ακρίβεια δεν θέλει με τίποτα να το χάσει. Από εκεί και πέρα ως βασική επόμενη επιλογή η πιο πιθανή μετά είναι του Ουσεϊνού Μπα και όχι του Παπέ Σισέ. Ο Μπα είχε αγωνιστεί και στο παιχνίδι με τη Λαμία και ειδικά συγκριτικά με τον Σισέ έχει περισσότερα λεπτά συμμετοχής στα πόδια του το τελευταίο διάστημα.

Ο Μπα έπαιξε τόσο με τον Παναιτωλικό όσο και με τη Λαμία. Στο 0-3 με τη Λαμία ήταν βασικός δίπλα στον Σωκράτη και ίσως αυτό το δίδυμο να το σκεφτόταν και για τον Παναθηναϊκό ο Μίτσελ. Η άλλη επιλογή για το κέντρο της άμυνας είναι ο Ντόι. Ο δε Παπέ Σισέ σε επίπεδο Πρωταθλήματος έχει παίξει μόλις σε 1 ματς μέσα στο 2023. Ήταν στο 2-1 με τον ΟΦΗ στα τέλη Γενάρη όπου είχε μπει αλλαγή προς το τέλος του αγώνα. Άρα στην περίπτωση που δεν προλάβει ο Σωκράτης οι Μπα και Ντόι θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Η 11άδα του Μίτσελ για το ντέρμπι πάντως δεν έχει τόσα πολλά ερωτηματικά. Τα δύο εξ αυτών πάντως είναι ως προς το κέντρο της άμυνας και τη θέση του αριστερού μπακ. Να υπενθυμιστεί πως στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο 1-1 του α’ γύρου για τον Ολυμπιακό, ο Μίτσελ με 4-2-3-1 είχε βάλει τον Πασχαλάκη στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξιός μπακ ήταν τότε ο Άβιλα (που έχει αποχωρήσει από την ομάδα), αριστερός ο Ρέαμπτσιουκ και ο Παπασταθόπουλος με τον Ντόι οι δύο στόπερ. Εμβιλά και Ινμπόμ Χουάνγκ οι δύο κεντρικοί μέσοι. Ο Χάμες ήταν επιτελικός μέσος, αριστερός εξτρέμ ο Μπιέλ δεξιός ο Μασούρας και… φουνταριστός ο Μπακαμπού.

Εξ αυτών οι Πασχαλάκης, Σωκράτης Παπασταθόπουλος (πάντα εφόσον είναι στο 100%), Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ, Χάμες και Μπακαμπού δείχνουν οι πιο σίγουροι για το ντέρμπι του Σαββάτου σε ένα γεμάτο φαληρικό γήπεδο και από εκεί και πέρα οι Ντόι και Ρέαμπτσιουκ έχουν τις πιθανότητές τους.

Πηγή: gazzetta.gr