Τσιπουροβραδιά των Ηπειρωτών της Φιλαδέλφειας (βίντεο)

Δεν έπεφτε καρφίτσα στην 15η Τσιπουροβραδιά που διοργάνωθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 18 Φεβρουαρίου 2023 στην κοινοτική αίθουσα του Αγίου Δημητρίου στο ‘Απερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.

Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές κοινωνικές, πολιτιστικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο ιστορικός Σύλλογος Ηπειρωτών Φιλαδέλφειας «Ομόνοια» και αποτελεί πλέον προορισμό όχι μόνο για τους λάτρες του τσίπουρου και του κλαρίνου, αλλά και για την ευρύτερη ομογένεια της Φιλαδέλφειας.

Στην γιορτή παρέστησαν ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής Γιάννης Κατσίμπαρης, ο Γεώργιος Νάνης, αντιπρόεδρος ΠΟΑ από το Worcester MA και η κυρία Αλέκα Καλουδέλη γραμματέας από την Ουάσινγκτον, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο 41ο Συνέδριο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας, που λαμβάνει χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη.

Παραβρέθηκαν επίσης και οι ηγέτες της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ, καθώς επίσης και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας.

Ακολουθώντας την παράδοση ο Σύλλογος απένειμε τις υποτροφίες σε αριστούχους ομογενείς φοιτητές.

Μετά την απονομή των υποτροφιών ξεκίνησε το μεγάλο ξεφάντωμα με την ορχήστρα του Λάζαρου Παρασκευά και τα κλαρίνα του Γιώργου Μπιζάνη και Γιώργου Μανιουδάκη.

Το ξεφάντωμα έληξε με τον αποκριάτικο χορό «Πώς το τρίβουν το πιπέρι» και με το σερβίρισμα του παραδοσιακού πατσά.

Η Τσιπουροβραδιά ήταν η πρώτη εκδήλωση που διοργάνωσε η νεοεκλεγμένη ηγεσία του Συλλόγου.

Το Συμβούλιο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» απαρτίζεται από τους Χρήστο Κ. Αγγέλη, πρόεδρο, Κωνσταντίνο Ζήδρο, ανιπρόεδρο, Αντώνιο Δαλαγγέλη, ταμία, Χριστίνα Αγγέλη, γραμματέα πρακτικών, Κωνσταντίνο Κράβαρη, γραμματέα αλληλογραφίας και τους κ.κ. Φίλιππο Νικολαΐδη, Μαρία Κούλα, Βασίλειο Κεΐσογλου και Μαρία Παππά, ως μέλη του συμβουλίου.

Από αριστερά διακρίνονται οι Κωνσταντίνα Οικονόμου, Χάρης Αγγελης, Χρήστος Αγγελης (πρόεδρος) Κώστας Ζήδρος (αντιπρόεδρος) και ο Γιάννης Κατσίμπαρης, πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Από αριστερά διακρίνονται οι Κώστας Κράβαρης Φίλιππος Νικολαΐδης, Στάθης Καραντώνης, Γιώργος Χωριάτης και ο κλαρινίστας Γιώργος Μανιουδάκης. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Στιγμιότυπο από το ηπειρώτικο ξεφάντωμα. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Μανιουδάκης Λάζαρος Παρασκευάς και Γιώργος Μπεζιάνης. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Στιγμιότυπο από το σερβίρισμα του παραδοσιακού πατσά. Φωτογραφία: www.photobystellios.com
Στιγμιότυπο από το σερβίρισμα του φαγητού. Φωτογραφία: www.photobystellios.com

Πηγή: anamniseis.net