Κυρ. Πιερρακάκης: Η Ελλάδα σύντομα θα γίνει η 1η χώρα που χαρτογραφεί όλο τον δημόσιο τομέα

«Νομίζω πως όλοι συμφωνούμε ότι το υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες είναι η οικονομία, σε συνάρτηση με την ενεργειακή και πληθωριστική κρίση που έχει προκληθεί διεθνώς» δηλώνει στην συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Για το διακύβευμα των εκλογών υπογράμμισε ότι «το ερώτημα των εκλογών είναι αν θα συνεχίσουμε τη “φυγή προς τα εμπρός” ή αν θα στραφούμε ξανά προς τα πίσω. Αν οι δυνάμεις της χώρας που απελευθερώσαμε θα εξακολουθήσουν να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να παράξουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα ή αν αυτή η τετραετία θα αποτελέσει μια αναλαμπή».

Τόνισε ότι τη νύχτα των εκλογών «στις 21:00 αναμένονται αποτελέσματα στο 80% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας».

Απαντώντας στο ερώτημα . Αν η επόμενη μέρα των εκλογών αναδείξει εκ νέου τη Ν.Δ. κυβέρνηση θα διεκδικήσετε να βρεθείτε στο τιμόνι του ίδιου υπουργείου ή θα επιλέξετε να δοκιμαστείτε και σε άλλον τομέα, αντιμετωπίζοντας μια νέα πρόκληση; ο κ. Πιερρακάκης απάντησε:

ΑΠ. “Αυτή τη στιγμή παραμένω προσηλωμένος στα καθήκοντα που μου έχουν ανατεθεί από τον πρωθυπουργό. Ήδη πριν από λίγες μέρες ανακοινώσαμε το Market Pass και, στον χρόνο που μας απομένει μέχρι τις εκλογές, βασική μας προτεραιότητα είναι να συνεχίσουμε να υλοποιούμε ψηφιακά εργαλεία που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Μια τέτοια υπηρεσία είναι ο ηλεκτρονικός φάκελος ακινήτου, που θα ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες και θα διευκολύνει σημαντικά τις μεταβιβάσεις, μειώνοντας δραστικά τη γραφειοκρατία σε μια διαδικασία που οι πολίτες ταλαιπωρούνται. Έχουμε δομήσει τον ηλεκτρονικό φάκελο ακινήτου με την ίδια φιλοσοφία που εφαρμόζουμε στο MyHealth app: θα ξεκινήσουμε με όσες λειτουργίες μπορούσαμε να ψηφιοποιήσουμε ταχύτερα και σταδιακά θα προσθέτουμε περισσότερες, με τελικό σκοπό οι συμβαλλόμενοι να εμφανίζονται με φυσική παρουσία στον συμβολαιογράφο μόνο για τις τελικές υπογραφές. Από εκεί και πέρα, η στελέχωση της κυβέρνησης είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και η δική μου επιθυμία είναι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις σε όποιο πεδίο μου ζητηθεί”.