Επιστολή Μητσοτάκη σε Ντογιάκο για το δυστύχημα στα Τέμπη – Τι ζητάει

Ο πρωθυπουργός ζητάει εκ μέρους της κυβέρνησης «την προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων και την ανάθεσή τους, εφόσον το κρίνετε, στο υψηλότερο ανακριτικό επίπεδο»

Επιστολή προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το δυστύχημα στα Τέμπη.

O κ. Μητσοτάκης, αναφέρει ότι αποτελεί εύλογο και δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και ζητάει «εκ μέρους της κυβέρνησης, την προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων και την ανάθεσή τους, εφόσον το κρίνετε, στο υψηλότερο ανακριτικό επίπεδο».

Ο πρωθυπουργός σημειώνει ακόμη ότι «ειδικότερα σε σχέση με την ποινική αξιολόγηση συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων, περιλαμβανομένης και της τυχόν καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών, παρακαλώ να προχωρήσετε ανεξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί για να προβεί στην αποτίμησή τους από διοικητική και τεχνική άποψη».

Δείτε όλη την επιστολή