Κορωνοϊός: Τέλος τα μέτρα από την 1η Απριλίου – Ποιοι χώροι εξαιρούνται

Αθήνα.-= Τέλος τα μέτρα για τον κορωνοϊό, με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Κωρονοϊός ήταν και πέρασε; Σίγουρα είναι ένα από τα ερωτήματα που ακόμα δεν μπορούν να απαντηθούν με σιγουριά καθώς, σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ ο αριθμός των νέων διασωληνωμένων παρουσίασε μια αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα.

96 συμπολίτες μας βρίσκονται στις ΜΕΘ ενώ το διάστημα αυτό (06 Μαρτίου 2023 – 12 Μαρτίου 2023) σημειώθηκαν 70 θάνατοι.

Κορωνοϊός – Η επιδημιολογική εικόνα της τελευταίας βδομάδας από τον ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός -Τέλος τα μέτρα – Ποιοι χώροι εξαιρούνται

Τέλος τα μέτρα για τον κορωνοϊό, με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Το υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση την άρση των μέτρων στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η οποία έγινε δεκτή.

Τέλος στα μέτρα από 1η Απριλίου:

  • Καταργούνται οι μάσκες
  • Καταργούνται τα rapid test στους ανεμβολίαστους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
  • Σταματάει η υποχρεωτική καραντίνα σε όποιον νοσήσει
  • Εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια του νοσήσαντα αν θα φορέσει μάσκα ή αν θα πάει στην εργασία του
  • Όλα πλέον υπό μορφή σύστασης και όχι υποχρεωτικότητας
maska koronoios 2

Ποιοι χώροι εξαιρούνται από τα μέτρα

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού τα μέτρα δεν εξαιρούνται στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Παράλληλα ο κ. Πλεύρης είπε: «Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν», δήλωσε παράλληλα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.