Ο Γιώργος Λογοθέτης Μέγας Τελετάρχης της Παρέλασης της 30ής Απριλίου στη Νέα Υόρκη

Από αριστερά διακρίνονται οι Νομική Καστανά, Νίκος Μπάρδης, ο Πρόξενος Δημήτριος Παπαγεωργίου, π. Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, Φίλιπ Κρίστοφερ, Δήμος Σιώκης, Δημήτριος Α. Γωνιάς και Δρ. Δέσποινα Αφεντούλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

 

Νέα Υόρκη.- Ο Γιώργος Λογοθέτης (George Logothetis), Executive Chairman/Εκτελεστικός Πρόεδρος του ομίλου Libra Group,  αποδέχτηκε την πρόταση και θα είναι ο μέγας τελετάρχης της παρέλασης της 30ής Απριλίου 2023 και συνάμα κεντρικός ομιλητής στο επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας το οποίο θα λάβει χώρα το βράδυ της 29ης Απριλίου 2023 στο Ξενοδοχείο Χίλτον.

Ο Γιώργος Λογοθέτης, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως στη Νέα Υόρκη θα ηγηθεί της παρελάσεως μαζί με τους Τζον Κατσιματίδη και Έρνι Ανάστος, ιδιοκτήτη και παραγωγού, αντίστοιχα, του ραδιοφωνικού σταθμού WABC, οι οποίοι έχουν ανακηρυχτεί τελετάρχες στις αρχές του μήνα.

Οι ανακοινώσεις έγιναν κατά την διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντρωσης που έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης, 16ης Μαρτίου 2023 στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Η παρουσία του Προξένου της Ελλάδας, Δημητρίου Παπαγεωργίου και του εκπροσώπου τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, π. Ευαγόρα Κωνσταντινίδη ήρθε να διαμηνύσει ότι καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες από όλες τις πλευρές προκειμένου οι εκδηλώσεις για την 202 επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης να στεφθούν με επιτυχία και να εκπέμψουν μηνύματα ενότητας και συσπείρωσης.

Ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δημήτριος Παπαγεωργίου, συνεχάρη τα μέλη της Επιτροπής Παρέλασης, τους εθελοντές και τους παρισταμένους για το πνεύματα ενότητας που τους διακατέχει

«Η διαφορά σε σχέση με την περσινή χρονιά φαίνεται. Το πιστώνω αυτό σε όλους σας, ο κόσμος είναι περισσότερος, το ενδιαφέρον μεγαλύτερο και μπράβο σας».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ανοικτή συγκέντρωση που θα διοργανώσουν το μεσημέρι της Κυριακής, 19 Μαρτίου 2023, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» του Αγίου Δημητρίου Αστόριας προκειμένου να ενημερώσουν την ομογένεια για θέματα που αφορούν την ψήφο των αποδήμων, καθώς επίσης και για τα θέματα που σχετίζονται με την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Ο Γιάννης Στρουμπάκης, ο οποίος έχει αναλάβει την ευθύνη της οργάνωσης της δεξίωσης πριν την παρέλαση στο ξενοδοχείο «Pierre» ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη υπογράψει τα συμβόλαια και ότι η ομογενειακή τράπεζα «Alma Bank» θα προσφέρει 10.000 δολαρίων για την ενίσχυση της παρέλασης.

Ο π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου και τόνισε ότι την Παρασκευή, 28 Απριλίου 2022 και ώρα 11.00 π.μ. ο Αρχιεπίσκοπος θα υποδεχτεί το άγημα των Ευζώνων στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης και αμέσως μετά θα μεταβούν όλοι μαζί στο πάρκο του Μπόουλιγνκ Γκριν, όπου θα λάβει χώρα η τελετή έπαρσης της σημαίας στον ιστό της Ομοσπονδίας.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Δήμος Σιώκης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 25 φορείς και ότι το εισπρακτέο ποσό ανέρχεται στα $8.000.

Ο κ. Κρίστοφερ επεσήμανε ότι η εγγραφή στοιχίζει $400 ανά φορέα, το άρμα $300 και η μπάντα $1.200 και ότι την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 θα παραστεί και ο Ντε Βίτο για να παραγγείλουν εγκαίρως τα άρματα.

Η συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Νομική Καστανά αναφέρθηκε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή και οι οποίες θα συνεχιστούν το επόμενο Σαββατοκύριακο. Ανήμερα της 25ης Μαρτίου θα διοργανωθεί εκδήλωση στην Πλατεία Αθηνών με την συμμετοχή των χορευτικών, ενώ την Κυριακή, 26 Μαρτίου και ώρα 4.00 μ.μ. θα λάβει χώρα στο Σταθάκειο εκδήλωση με ομιλητές τον Δρα Νίκο Αλεξίου, τον Λου Κάτσο και τον Δρα Ευάγγελο Αθανασόπουλο.

Στις 2 Απριλίου θα λάβουν χώρα τα Καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Ελληνικής Ανεξαρτησίας, ενώ το Σάββατο, 29 Απριλίου θα λάβει χώρα στην Πλατεία Αθηνών η εκδήλωση με την συμμετοχή των Ευζώνων και των χορευτικών της ομογένειας.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Νίκος Μπάρδης αναφέρθηκε στο Λεύκωμα και τόνισε ότι έχουν ήδη εισπράξει $10.700, ότι έχουν αρκετές άλλες υποσχέσεις και ότι στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι εστιάτορες της τριπολιτειακής περιοχής.

Παράλληλα κάλεσε τους Συλλόγους, τις κοινότητες να προσφέρουν την συμβολή τους στο λεύκωμα ούτως ώστε να ξεπεράσουν τον στόχο των $100.000.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τις εισηγήσεις της Επιτροπής Παρελάσεως. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Δήμος Σιώκης αναφέρθηκε στον Ραδιομαραθώνιο που θα διοργανώσουν στις 3 Απριλίου (από τις 5 – 9 μ.μ.) σε συνεργασία με το «Hellas-FM» και κάλεσε τους ομογενείς να ανταποκριθούν.

Ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Ντίνος Ράλλης ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει $500 για τον Ραδιομαραθώνιο.

Ο Αναστάσιος Καραγκούνης ο οποίος ηγείται του λαχείου επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής έχουν διαθέσει 1.450 λαχεία.

Ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ αναφερόμενος στο δείπνο στο Ξενοδοχείο Χίλτον και τόνισε ότι έχουν ήδη εισπράξει τις επιταγές από 6 χορηγούς και κάλεσε τους Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες να προσφέρουν την συμβολή τους ούτως ώστε να ξεπεράσουν τον στόχο των 50 χορηγών. Διεμήνυσε επίσης ότι στο εν λόγω δείπνο θα παραστεί και ότι θα τραγουδήσει και ο Γιώργος Νταλάρας.

Ο Άρης Κουρκουμέλης αναφέρθηκε στην προετοιμασία της τελετής έπαρσης της σημαίας και παρέδωσε στο ταμείο επιταγή αξίας $5.000 εκ μέρους της οικογενειακής του εταιρείας «United Brothers Fruit Market».

Ο κ. Χρήστος Βουρνάς έκανε τον απολογισμό του ταμείου και την παρουσίασε την κατάσταση στους λογαριασμούς της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Γιώργος Γεωργόπουλος πρότεινε όπως στις επικείμενες εκδηλώσεις να τηρούν ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Ο κ. Δημήτριος Α. Γωνίας επεσήμανε ότι το βράδυ της 4ης Απριλίου 2023 θα διοργανώσουν πανομογενειακή συγκέντρωση στην κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στο Πίσκαταγουέι της Νέας Ιερσέης.

Τέλος να σημειώσουμε ότι το βράδυ της Πέμπτης, 23ης Μαρτίου 2023, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου θα φιλοξενήσει την καθιερωμένη δεξίωση, ενώ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν το απόγευμα της 29ης Μαρτίου θα υποδεχτεί στον Λευκό Οίκο τους εκπροσώπους της ομογένειας για την ανακήρυξη της 25ης Μαρτίου ως Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας.