«Η γέννηση της σύγχρονης Ελλάδας στο Μουσείο Μπενάκη»

Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου, το Cosmote History προβάλει το ντοκιμαντέρ «Η γέννηση της σύγχρονης Ελλάδας στο Μουσείο Μπενάκη», μία ξεχωριστή περιήγηση στην επετειακή έκθεση «1821 Πριν και Μετά», από τις σημαντικότερες που έχει διοργανώσει το Μουσείο Μπενάκη και η μεγαλύτερη έκθεση για το νεότερο Ελληνισμό που έχει παρουσιασθεί ποτέ.

Η έκθεση, την οποία επισκέφθηκαν 44.493 άτομα, αναφέρεται στη εκατονταετία 1770-1870 που ξεκινά με την ηθική και οικονομική προετοιμασία της απελευθέρωσης των Ελλήνων, κορυφώνεται με την Επανάσταση του 1821 και ολοκληρώνεται με τις πρώτες δεκαετίες της λειτουργίας και της ανάπτυξης του ελληνικού κράτους.

Με περισσότερα από 1200 αντικείμενα -ορισμένα εκ των οποίων παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά- και με τη σύμπραξη της Τράπεζας της Ελλάδος, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank, η έκθεση -χωρισμένη σε τρεις ενότητες που απλώθηκαν και στους τρεις ορόφους του κτιρίου της Πειραιώς- επιχείρησε μία ανασύνθεση εκατό χρόνων ιστορίας του νεότερου Ελληνισμού.

Ξεναγοί μας στο ντοκιμαντέρ είναι οι επιμελητές της έκθεσης, Τάσος Σακελλαρόπουλος, Υπεύθυνος Ιστορικών Αρχείων Μουσείου Μπενάκη και Μαρία Δημητριάδου, Υπεύθυνη Συλλογών Ιστορικών Αρχείων Μουσείου Μπενάκη.

«1821 Πριν και Μετά»
«1821 Πριν και Μετά»
© Μουσείο Μπενάκη / Λεωνίδας Κουργιαντάκης
© Μουσείο Μπενάκη / Λεωνίδας Κουργιαντάκης
© Μουσείο Μπενάκη / Λεωνίδας Κουργιαντάκης

Η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, και ώρα 23:15, και σε επανάληψη την επόμενη ημέρα, Κυριακή 26.03.2023, ώρα 10:50.

Σενάριο – Σκηνοθεσία – Έρευνα: Ηλίας Γιαννακάκης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Κορδελάς
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Σακελλαρίου
Μουσική: The Boy

Πηγή:huffpost.gr