Ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου – Φωτογραφίες

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα, οι Έλληνες γιόρτασαν την 25η Μαρτίου και τα 202 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία με λαμπρότητα.

Στις 11.00 ξεκίνησε η παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώπιον της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Έλαβαν μέρος φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Στρατού Ξηράς, μηχανοκίνητα τμήματα του Στρατού Ξηράς, όπου μεταξύ άλλων παρελαύνουν για πρώτη φορά στην Αθήνα τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3.

Συμμετείχαν επίσης φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα «Patriot» και «Βέλος», φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού, φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων σπουδαστών και σπουδαστριών των στρατιωτικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και μηχανοκίνητα τμήματα και φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Για τη διεξαγωγή της παρέλασης ίσχυαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα.

Οι προετοιμασίες είχαν αρχίσει από πολύ νωρίς το πρωί, με τα βλέμματα να τραβούν τα εντυπωσιακά άρματα που βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, στις 18:41 θα γίνει επίσημη Υποστολή της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού.

Παρελάσεις στρατιωτικών τμημάτων έγιναν σε όλη τη χώρα που σε κάθε γωνιά της σήμερα, είναι στολισμένη με την γαλανόλευκη.