Deals των Ελλήνων εφοπλιστών στην αγορά των FSRUs

Στον στόλο των GasLog και GasLog Partners ανήκουν 39 πλοία μεταφοράς LNG, ενώ η Μaran Gas ελέγχει 45 LNG carriers και «τρέχει» ναυπηγικό πρόγραμμα για 12 ακόμη.

Νέες συμφωνίες για πλωτές μονάδες αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου (FSRU) κλείνουν οι Έλληνες εφοπλιστές, καθώς η ζήτηση παραμένει ιδιαίτερα υψηλή, εν μέσω αναταράξεων στο ενεργειακό τοπίο.

Εξελίξεις είχαμε τις τελευταίες ημέρες σε project που «κυνηγά» η GasLog Partners, συμφερόντων Πήτερ Λιβανού, στην Αυστραλία. Ειδικότερα, η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρεία, με δήλωση προς την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), ταυτοποίησε το πλοίο του στόλου που αναμένεται να μετατραπεί σε FSRU για να εξυπηρετήσει το νεοσύστατο τερματικό Outer Harbor στην Αδελαΐδα της Νότιας Αυστραλίας.

Η ναυτιλιακή βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τη διαχειρίστρια του τερματικού, Venice Energy (αυστραλιανή ενεργειακή εταιρεία), για τη μετατροπή του παλαιότερου LNG carrier του στόλου, του Methane Jane Elizabeth (χωρητικότητας 145.000 κυβικών μέτρων και κατασκευής 2006).

Όπως επισημαίνει η GasLog Partners, μετά την τελική συμφωνία των όρων ναύλωσης, την κάλυψη των συνήθων όρων κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένης της λήψης Τελικής Επενδυτικής Απόφασης (FID), το Methane Jane Elizabeth θα υποστεί τροποποιήσεις για τη μετατροπή σε FSRU.

Η παράδοση της νέας μονάδας στη Venice, στην οποία θα είναι ναυλωμένη για 10 χρόνια, αναμένεται το αργότερο στο τέταρτο τρίμηνο του 2025.

Σύμφωνα με όσα είχε πει σε call με τους αναλυτές, ο CEO της GasLog Partners, Paolo Enoizi, η Τελική Επενδυτική Απόφαση αναμένεται έως τα μέσα του τρέχοντος έτους, ενώ το κόστος κατασκευής διαμορφώνεται στα 100 εκατ. δολάρια και η διάρκεια αυτής ξεπερνά τους οκτώ μήνες.

Με βάση τους σχεδιασμούς των Αυστραλών, η νέα υποδομή στο Outer Harbor θα είναι η μοναδική εισαγωγική μονάδα LNG στη Νότια Αυστραλία και η πρώτη στον κόσμο που θα τροφοδοτείται με ανανεώσιμη ενέργεια.

Στον στόλο των GasLog και GasLog Partners εντοπίζονται συνολικά 39 πλοία μεταφοράς LNG, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων υπό ναυπήγηση βαποριών.

Το deal της Maran Gas

Παράλληλα, η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο Excelerate Energy εξασφάλισε μεγάλη δανειοδότηση για να αγοράσει από τη Maran Gas, τον βραχίονα LNG carriers του ομίλου, συμφερόντων Μαρίας Αγγελικούση, το FSRU Excelerate Sequoia (χωρητικότητας 173.611 κυβικών μέτρων και κατασκευής 2020).

Σημειώνεται ότι το εν λόγω FSRU είχε παραγγείλει η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία και αργότερα συμφώνησε με την Excelerate Energy για ναύλωση γυμνού πλοίου με πενταετή διάρκεια (σε αυτή τη ναύλωση ο ναυλωτής αποκτά, για τον συμφωνημένο χρόνο, πλήρη έλεγχο και κατοχή επί του πλοίου), βάσει της οποίας η τελευταία είχε δικαίωμα αγοράς του βαποριού. Τώρα, λοιπόν, η Excelerate Energy θα ασκήσει την option και θα εξαγοράσει το FSRU.

Η Μaran Gas ελέγχει 45 LNG carriers και «τρέχει» ναυπηγικό πρόγραμμα για 12 ακόμη.

Πηγή:naftemporiki.gr