Ο Τραμπ αποχώρησε από το δικαστήριο – Δήλωσε αθώος και για τις 34 κατηγορίες στην υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έκανε καμία δήλωση αποχωρώντας από το δικαστήριο – Ο τέως πρόεδρος θα προσαχθεί εκ νέου για την υπόθεση στις 4 Δεκεμβρίου στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης

Νέα Υόρκη.- Σε μια ιστορική στιγμή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο τέως αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε, ο ίδιος, αθώος σε μια κατάμεστη αίθουσα του Μανχάταν, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, του απαγγέλθηκαν 34 κακουργηματικές κατηγορίες για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων. Το κατηγορητήριο – το πρώτο εναντίον πρώην προέδρου – αποσφραγίστηκε σε μια σύντομη διαδικασία ενώπιον του δικαστή Χουάν Μέρτσαν.

Ο τέως πρόεδρος θα προσαχθεί εκ νέου για την υπόθεση στις 4 Δεκεμβρίου στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο Τραμπ έφυγε από το δικαστικό μέγαρο και η αυτοκινητοπομπή του άρχισε να απομακρύνεται από το Κάτω Μανχάταν. Ο Τραμπ δεν έκανε καμία δήλωση αποχωρώντας από το δικαστήριο. Αναμένεται να «απευθυνθεί στο έθνος» για την υπόθεση όταν επιστρέψει στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριδας.

Ο 76χρονος Τραμπ είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος που του απαγγέλλονται κατηγορίες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, βλοσυρός, εμφανίστηκε για λίγο ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων καθώς έμπαινε στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου επίσης δεν έκανε δήλωση. Αγνόησε μια ερώτηση ενός δημοσιογράφου που φώναξε: «Πρόεδρε Τραμπ, θέλετε να μας μιλήσετε;»

Νωρίτερα, προτού εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή Μέρτσαν, ο Τραμπ παραδόθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ. Του πήραν αποτυπώματα, αλλά δεν τον φωτογράφισαν, ούτε του πέρασαν χειροπέδες.

Ο εισαγγελέας κατηγόρησε τον Τραμπ για «απειλητικές» αναρτήσεις και δηλώσεις 

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ εξέφρασε ανησυχίες για την επίδραση που μπορεί να έχουν οι «απειλητικές» αναρτήσεις του Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στους ενόρκους και τους μάρτυρες. Πριν από τη σύλληψή του, ο Τραμπ προειδοποίησε για «δυνητικό θάνατο και καταστροφή» στην πλατφόρμα του κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, όπου δημοσίευσε μια ψεύτικη εικόνα που τον έδειχνε να κουνάει ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ προς τον Μπραγκ.

Ο εισαγγελέας «ανησυχεί πολύ» για αυτές τις αναρτήσεις και τις πιθανές επιπτώσεις τους σε ενόρκους και μάρτυρες, που ζητούν προστατευτική εντολή για την προστασία των μαρτύρων.

O εισαγγελέας Άλβιν Μπραγκ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μετά τη διαδικασία.

“ΓΟYΑΟΥ, θα ΜΕ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ”

«Κατευθυνόμενος προς το Κάτω Μανχάταν, το Δικαστικό Μέγαρο. Φαίνεται τόσο ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΓΟYΑΟΥ, θα ΜΕ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ» έγραψε νωρίτερα ο Τραμπ σε ανάρτηση στην πλατφόρμα του κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, καθώς κατευθυνόταν με την αυτοκινητοπομπή του στο δικαστικό μέγαρο. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό συμβαίνει στην Αμερική. MAGA!» (σ.σ MAGA – Κάντε την Αμερική Μεγάλη Ξανά).

Παράλληλα, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ επέκρινε τον δικαστή που αναμένεται να προεδρεύσει της αγωγής του σε μια ανάρτηση στο Truth Social. Ο Τραμπ επιτέθηκε στον δικαστή (Χουάν Μέρτσαν) και την οικογένειά του, χωρίς να τους κατονομάσει, ισχυριζόμενος ότι είναι πολύ γνωστοί για το «μίσος τους για τον Τραμπ» και υποστηρίζοντας ότι μια πιθανή δίκη (υπό τον Μέρτσαν) «δεν θα ήταν δίκαιη». Παράλληλα, υποστήριξε ότι η κόρη του Μέρτσαν εργάστηκε για την προεκλογική εκστρατεία της νυν αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις. «Παρωδία δικαστηρίου», καταλήγει η ανάρτηση.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ άδικο» το γεγονός ότι θα προσαχθεί στο Μανχάταν «όπου ορισμένες περιοχές ψήφισαν 1% Ρεπουμπλικάνους» και πρότεινε να μεταφερθεί η υπόθεση στο γειτονικό Στάτεν Άιλαντ, μια «πολύ δίκαιη και ασφαλή τοποθεσία» που είναι πιο φιλικά διακείμενη προς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επανειλημμένα επιτεθεί στον δικαστή και τον εισαγγελέα του Μανχάταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Trump

“Οι διαμαρτυρίες πρέπει να είναι ειρηνικές”

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής στη Νέα Υόρκη Τσακ Σούμερ, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, δήλωσε την Τρίτη: «Πιστεύω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχει μια δίκαιη δίκη με βάση τα γεγονότα και το νόμο. Δεν υπάρχει θέση στο δικαστικό μας σύστημα για οποιαδήποτε εξωτερική επιρροή ή εκφοβισμό στη νομική διαδικασία. Καθώς προχωρά η δίκη, η διαμαρτυρία είναι αμερικανικό δικαίωμα, αλλά όλες οι διαμαρτυρίες πρέπει να είναι ειρηνικές».

Πηγή: skai.gr