ΝΔ, καθυστερεί το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας

 

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τους υποψήφιους βουλευτές για την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου.

Ωστόσο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που κυρίως ενδιαφέρει τους Απόδημους Έλληνες Ψηφοφόρους που θα ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους στο εξωτερικό, και το οποίο, ως γνωστόν, συγκροτείται αποκλειστικά από τον Πρόεδρο του Κόμματος, -στην προκειμένη περίπτωση της ΝΔ από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη-, θα ανακοινωθεί ξεχωριστά, μετά το Πάσχα.

Αυτό  έγινε γνωστό από την ΝΔ η οποία σε ό,τι αφορά τα ψηφοδέλτια των  λοιπών εκλογικών Περιφερειών, προχώρησε σε ανανέωση με  το 50% του συνόλου των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας να είναι νέα πρόσωπα στην πολιτική. Ανάμεσα στους νέους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνονται και πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους, όπως ο γιος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, Σταύρος. Στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια είναι και ο αδελφός του ήρωα των Ιμίων, Παναγιώτη Βλαχάκου, Νικόλαος.

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια ανέρχεται σε ποσοστό 42%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των νέων υποψηφίων είναι τα 44 έτη.