Μαρτυρία Ελληνίδας από το Σουδάν: Πυροβολούν και την πόρτα της μητρόπολης

Αθήνα.- Τουλάχιστον 15 Έλληνες παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στην ελληνορθόδοξη μητρόπολη στο Σουδάν – Τουλάχιστον 185 νεκροί και 1.800 τραυματίες στις μάχες

Συγκλονίζει η μαρτυρία της κ. Αλεξάνδρας Καλημέρη στον ΣΚΑΪ, η οποία είναι εγκλωβισμένη από το μεγάλο Σάββατο στην ελληνορθόδοξη μητρόπολη στο Χαρτούμ. Τουλάχιστον  15 Έλληνες παραμένουν εγκλωβισμένοι από το Μεγάλο Σάββατο μέσα στην ελληνορθόδοξη μητρόπολη στην πρωτεύουσα του Σουδάν.

«Ασταμάτητοι πυροβολισμοί από το πρωί, και συνεχίζουν μέχρι τώρα, και είπαν ότι θα είναι χειρότερα τη νύχτα… Πυροβολούν και την πόρτα της μητρόπολης, πυροβολούν συνέχεια. Δεν μπορούμε να βγούμε, έχουμε μόνο τα απαραίτητα λίγα πράγματα, φαγητά για τρεις – τέσσερις μέρες» δήλωσε σοκαρισμένη η γυναίκα.

Για τους δύο Έλληνες τραυματίες σημείωσε ότι «στο νοσοκομείο έχουν μόνο τα απαραίτητα, οι γιατροί είναι λίγοι και δεν μπορούν να αλλάξουν νοσοκομείο. Η κατάσταση είναι παρά πολύ χάλια». 

«Επικοινώνησα με γιατρό που είπε ότι θα φέρει τα απαραίτητα για να χειρουργηθούν. Ελπίζουμε ό,τι καλύτερο» πρόσθεσε πάντως η κ. Αλεξάνδρα.

Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους Έλληνες είναι και τρία παιδιά ηλικίας 9-10 ετών καθώς επίσης και δύο αδερφές οι οποίες κατάφεραν να μιλήσουν τηλεφωνικά με τους γονείς τους που βρίσκονται επίσης εγκλωβισμένοι μέσα στα σπίτια τους, πολύ κοντά στη μητρόπολη.

Πηγή: Skai.gr