«Κλειδώνουν» οι υποψηφιότητες για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – Οι εκπλήξεις

Αθήνα.- Σήμερα Σάββατο, 29 Απριλίου, αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα αλλαγής. Μεταξύ των εκκρεμοτήτων που θα έκλειναν την Παρασκευή ήταν η συνάντηση του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη με την Ελένη Χρονοπούλου, την δικηγόρο, στέλεχος της Κομισιόν και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η οποία κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Η κ. Χρονοπούλου αναμένεται να είναι πρώτη ή δεύτερη στο Επικρατείας και πάντως θα είναι η εκπρόσωπος του απόδημου Ελληνισμού στο ψηφοδέλτιο. Η ίδια εμφανίζεται διστακτική, για να μην επισκιάσει η υπόθεση Γεωργούλη την υποψηφιότητά της. Για την άλλη εκλόγιμη θέση υποψήφια είναι δύο στελέχη του κόμματος από τη γενιά των 40άρηδων: Ο δικηγόρος, εκπρόσωπος Τύπου και πρώην διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας Δημήτρης Μάντζος και ο συνταγματολόγος και γραμματέας Πολιτισμού Σχεδιασμού, Παναγιώτης Δουδωνής.

Κύκλοι στο ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι ο κ. Μάντζος εκπροσωπεί καλύτερα το λεγόμενο σύγχρονο ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, με κεντροαριστερές αναφορές, δομημένο και αιχμηρό πολιτικό λόγο και ικανότητα να ανταπεξέλθει σε σκληρές πολιτικές αντιπαραθέσεις στη Βουλή και σε τηλεοπτικά πάνελ, σε σύγκριση με τον πιο ήπιο, πιο κεντρώο και τεχνοκράτη κ. Δουδωνή.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μη εκλόγιμες θέσεις αναμένεται να βρεθούν ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο μηχανικός και “ανδρουλακικό” στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο ΤΕΕ Νίκος Μήλης, ο γιος του δολοφονημένου βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρης Λαμπράκης και ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Νίκος Σαργκάνης.