ΑΕΚ και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0

Η ΑΕΚ έμεινε στο 0-0 με τον Ολυμπιακό στην «OPAP Arenα» και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία (1-1) που έφερε την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο για να μείνει μόνη της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν φανερά αγχωμένοι και δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των Πειραιωτών. Από την πλευρά του πάντως ο Ολυμπιακός είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού στο μέσα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Μπιέλ.

Η ΑΕΚ πήρε από το ξεκίνημα τον έλεγχο του ματς, ψάχνοντας τρόπους να απειλήσει την εστία των Πειραιωτών. Οι «κιτρινόμαυροι» άρχισαν να κερδίζουν το ένα κόρνερ μετά το άλλο χωρίς όμως να γίνονται απειλητικοί σε αντίθεση με τους «ερυθρόλευκους» που στην πρώτη τους επικίνδυνη αντεπίθεση στο 21’ είχαν ένα «φαρμακερό» σουτ με τον Μπακαμπού που εξουδετέρωσε δύσκολα σε κόρνερ ο Αθανασιάδης. Η «Ενωση» απείλησε για πρώτη φορά στο 23’ μ’ ένα συρτό σουτ του Λιβάι Γκαρσία που μπλόκαρε ο Τζολάκης.

Το ματς έδειχνε να… ανάβει σε αυτό το σημείο όμως γρήγορα οι ρυθμοί έπεσαν ξανά. Στο 39’ ο Αμραμπατ έβγαλε με κάθετη πάσα σε θέση βολής τον Λιβάι Γκαρσία, αλλά αυτός καθυστέρησε να… εκτελέσει και τον ανέκοψε ο Ροντινέι. Στο 45’ ο Φορτούνης εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, οι αμυντικοί της ΑΕΚ δεν κατάφεραν να απομακρύνουν για να «στρωθεί» η μπάλα μέσα στην περιοχή στον Εμβιλά που έκανε όμως ένα πολύ άστοχο σουτ.

Η «Ενωση» μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος απέναντι σ’ έναν Ολυμπιακό που εξακολουθούσε να προσέχει τα νώτα του ψάχνοντας να χτυπήσει στην κόντρα. Σε μια από αυτές στο 57’ οι Πειραιώτες έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ αρχικά μ’ ένα συρτό σουτ το Σαμασέκου που απέκρουσε ασθενώς ο Αθανασιάδης για να έρθει στη συνέχεια ο Μπιέλ και να πλασάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο επόμενο λεπτό ο Γκατσίνοβιτς έκανε το γυριστό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή για να μπλοκάρει ο Τζολάκης.

Στο 69΄ ο Μπακαμπού βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ μετά από κλέψιμο της μπάλας από τον Χουάνγκ και πλάσαρε εύστοχα τον Αθανασιάδη, αλλά μετά από έλεγχο της φάσης στο VAR ο Κονγκολέζος επιθετικός του Ολυμπιακού υποδείχτηκε σε θέση οφ-σάιντ και το γκολ δεν μέτρησε. Οσο κυλούσαν τα λεπτά οι «κιτρινόμαυροι» άρχισαν να πιέζουν όλο και πιο πολύ για να βρουν το γκολ και στο 81’ μετά το γύρισμα του Πινέδα, ο Ροντινέι απομάκρυνε την τελευταία στιγμή μπροστά από τον Σιμάνσκι.

Στο 87’ ο Λιβάι Γκαρσία έκανε το σουτ για να διώξει την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή της εστίας ο Εμβιλά. Στα τελευταία λεπτά η αναμέτρηση πήρε μία άγρια ομορφιά καθώς οι παίκτες της ΑΕΚ γνωρίζοντας ότι το ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ έληξε ισόπαλο, ρίσκαραν για να φτάσουν στο γκολ που θα τους έδινε τη νίκη και το προβάδισμα για τον τίτλο. Η τελευταία ευκαιρία της «Ενωσης» να πάρει το «τρίποντο» χάθηκε στο έκτο από τα εννέα λεπτά των καθυστερήσεων με τον Γκαρσία να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και τον Τζολάκη να μπλοκάρει την μπάλα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γάλλος Ζερόμ Μπριζάρ. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Μπακαμπού, Ροντινέι και Χουάνγκ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι (80’ Ελίασον), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Αμραμπατ (93’ Ζίνι), Γκατσίνοβιτς (80’ Πάολο Φερνάντες), Γιόνσον (60΄Πιέδα), Τσούμπερ (60’ Μάνταλος), Γκαρσία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (Ζοσέ Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα (46’ Ντόη), Ρέαμπτσιουκ, Σαμασέκου (77’ Κασάμι), Εμβιλά, Χουάνγκ (89’ Βρουσάι), Μπιέλ (64’ Μασούρας), Φορτούνης, Μπακαμπού (77’ Ελ Αραμπί)

Πηγή:ekirikas.gr