Πλέι άουτ Super League: Υποβιβάστηκε ο Λεβαδειακός, τελικός παραμονής για Ιωνικό και Λαμία στη Νίκαια

Στη Super League 2 θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν ο Λεβαδειακός. Ιωνικός και Λαμία θα παλέψουν για μία θέση στη Super League στην τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ. Για ένα αποτέλεσμα θα παίξουν οι Νικαιώτες στην έδρα τους, για δύο οι Φθιώτες.

Ο Λεβαδειακός κρατούσε την υπόθεση παραμονής στα χέρια για 92′ λεπτά στην έδρα της Λαμίας. Όλα έδειχναν ότι οι Βοιωτοί θα έπαιρναν το σπουδαίο διπλό και θα γινόντουσαν το φαβορί για να παραμείνουν στη Super League, ωστόσο η Λαμία και συγκεκριμένα ο Τόσιτς είχε διαφορετική άποψη και με γκολ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 1-1, στέλνοντας τον Λεβαδειακό και μαθηματικά στη Super League 2.

Ο Ιωνικός, αν και ο ΟΦΗ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο για μεγάλο διάστημα, έχασε την ευκαιρία να νικήσει τους Κρητικούς, μένοντας στο 2-2 στο Ηράκλειο.

Το αποτέλεσμα αυτό δεν “έκαψε” τον Ιωνικό, ο οποίος κρατάει ακόμα την τύχη στα χέρια του. Τι θα πρέπει να κάνουν οι Νικαιώτες την τελευταία αγωνιστική; Να κερδίσουν εντός έδρας τη Λαμία και να παραμείνουν στην κατηγορία.

Από την πλευρά τους, οι Φθιώτες, έχοντας δύο βαθμούς περισσότερους από τους Νικαιώτες, πηγαίνουν στη Νίκαια για δύο αποτελέσματα.

Όσον αφορά τον ΠΑΣ Γιάννινα, επικράτησε εντός έδρας του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 με γκολ του Ροσέρο στο 84′ και εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία, ενώ στο άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής Ατρόμητος και Παναιτωλικός έμειναν στο 0-0 στο Περιστέρι.

Αναλυτικά η βαθμολογία των πλέι-άουτ της Super League:

1. ΟΦΗ 38
2. Ατρόμητος 37
3. ΠΑΣ Γιάννινα 33
4. Αστέρας Τρίπολης 30
5. Παναιτωλικός 30
6. Λαμία 28
7. Ιωνικός 26 
8. Λεβαδειακός 25 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7η)

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

20:00: Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος

20:00: Ιωνικός – Λαμία

20:00: Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα

20:00: Παναιτωλικός – ΟΦΗ