Η Μητρόπολη και η πόλη της Λάρισας τιμούν τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο

Τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο θα τιμήσουν η Μητρόπολη και η πόλη της Λάρισας με αφορμή την εορτή του πολιούχου του Αγίου Αχιλλείου. Συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος θα προστεί των Ιερών Ακολουθιών και της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργιάς ανήμερα της εορτής του Αγίου τη Δευτέρα 15 Μάϊου, ενώ θα ανακηρυχθεί επίτιμο δημότης της Λάρισας.

Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμο επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του «Ε.Κ.» και είπε τα εξής: «Ο Αγιος Αυστραλίας θα έλθει προσκεκλημένος για την εορτή του Αγίου Αχιλλείου και εις ανταπόδοση της προσκλήσεως που μου είχε κάνει και είχα πάει στην Αυστραλία, επειδή μας συνδέουν φιλικοί δεσμοί, αλλά βεβαίως και επειδή είχε υπηρετήσει ως επισκέπτης καθηγητής στην ιατρική σχολή Θεσσαλίας όπου δίδαξε το μάθημα της βιοηθικής».
Είπε ακόμα πως «πρότεινα και ο δήμαρχος Λαρίσης δέθηκε να τον ανακηρύξει επίτιμο δημότη Λάρισας».

Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος μιλώντας για την εκδηλώσεις, είπε, ότι «θα ξεκινήσουν στις 9 Μάϊου με το πρώτο φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών Λάρισας. Εχομε πλέον έξι χορωδίες Βυζαντινής Μουσικής. Οι τρεις θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους την Τρίτη 9 Μαΐου και οι άλλες τρεις την Πέμπτη 11 Μαΐου στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Αγίου Αχιλλείου Λαρίσης και θα τιμηθεί ο επί εξήντα χρόνια πρωτοψάλτης του ιερού ναού Κυριαζής Δασκαλούδης, ο οποίος είναι από τους πλέον διάσημους ιεροψάλτες στον Ελλαδικό χώρο. Την Παρασκευή 12 Μαΐου αφικνείται ο Αγιος Αυστραλίας και τα Σάββατο είναι η αναγόρευση του σε επίτιμο δημότη Λαρίσης. Την Κυριακή θα λειτουργήσουμε μαζί στον Αγιο Νικόλαο, το απόγευμα ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις. Θα έλθουν κι άλλοι αρχιερείς για να συμμετάσχουν στην περιφορά του Αγίου που γίνεται νύχτα σ’ εμάς μετά τον εσπερινό. Ο Αγιος Αυστραλίας θα χοροστατήσει στον Όρθρο της κυριώνυμης ημέρα τη Δευτέρα 15 Μαΐου και θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας και θα ομιλήσει στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Αγίου Αχιλλείου. Την Τρίτη το πρωί θα επισκεφθεί επισήμως το Αρχηγείο της Πολεμικής Αεροπορίας και την Πρώτη Στρατιά του Στρατού Ξηράς.

Πηγή:ekirikas.gr