Eurovision 2023: Αυτές είναι οι πρώτες δέκα χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό

Η Μ&S Bank Arena στο Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας φιλοξένησε τον πρώτο ημιτελικό της Eurovision καθώς μετά την περσινή νίκη της Ουκρανίας, αποφασίστηκε τη φετινή διοργάνωση να αναλάβει το Ηνωμένο Βασίλειο, που το 2022 τερμάτισε στη δεύτερη θέση με τον Σαμ Ράιντερ και το «Space Man».

Παρουσιαστές του φετινού διαγωνισμού είναι η ηθοποιός Hannah Waddingham, η τραγουδίστρια Alesha Dixon και η Ουκρανή τραγουδίστρια Julia Sanina, οι οποίες καλωσόρισαν τον κόσμο στη μεγάλη γιορτή.

Στην αρχή προβλήθηκε ένα βίντεο στο οποίο υποδέχονται όλη την Ευρώπη στον 67ο διαγωνισμό. Μάλιστα στην έναρξη της προβολής έκαναν μια ξενάγηση στο Λίβερπουλ, το οποίο ήταν «ντυμένο» στα μπλε και τα κίτρινα, τα χρώματα της Ουκρανίας που δεν μπόρεσε εξαιτίας του πολέμου να διοργανώσει τον διαγωνισμό.

Στον πρώτο ημιτελικό έκαναν την εμφάνισή τους και ο βασιλιάς Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα μέσα από ένα βίντεο για λογαριασμό του BBC.

Με εκπλήξεις ολοκληρώθηκε ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision με τη Σουηδία και τη Νορβηγία να ανακοινώνονται σχεδόν τελευταίες και την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο.

Πολλά αουτσάιντερ βρέθηκαν να περνούν στον τελικό όπως η Κροατία και η Μολδαβία.

Ο χθεσινός (10/5) πρώτος ημιτελικός της Eurovision φαίνεται πως ανέδειξε ήδη τον φετινό νικητή. Ο λόγος για την Loreen που έχει νικήσει ήδη μία φορά στον διαγωνισμό, το 2012 με το τραγούδι “Euphoria”, εκπροσωπώντας την Σουηδία και απ’ ότι όλα δείχνουν θα κερδίσει και φέτος με το τραγούδι “Tattoo”.

Αυτές είναι οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό της Eurovision

  1. Κροατία
  2. Μολδαβία
  3. Ελβετία
  4. Φινλανδία
  5. Τσεχία
  6. Ισραήλ
  7. Πορτογαλία
  8. Σουηδία
  9. Σερβία
  10. Νορβηγία

πηγή:enikos.gr