Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής

Έκτακτη είδηση

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής.

Ο τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή νωρίς το πρωί της Δευτέρας ενώ το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο.

Ο Γιάννης Βιγιατζής γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1934 και ήταν ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές της γενιάς του.

Έντυσε με την φωνή του πολλές ελληνικές ταινίες, πρωταγωνίστησε μάλιστα και σε κάποιες από αυτές ενώ είχε πάρει δυο φορές το βραβείο του εμβληματικού Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης. Η μια φορά ήταν το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου.

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του τραγουδιστή Γιάννη Βογιατζή.

Γιάννης Βογιατζής: Οι μεγάλες επιτυχίες του μοναδικού ερμηνευτή

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή T-Live, ο γιος του τραγουδιστή, ο πατέρας του είχε υποβληθεί λαπαροσκοπικά σε επέμβαση στο νεφρό, αλλά στην πορεία υπήρξαν επιπλοκές, ενώ δήλωσε ότι επιθυμία του ήταν να αποτεφρωθεί και όχι να ταφεί:

«Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, είχε ένα πρόβλημα στο νεφρό του. Το αφαίρεσαν με λαπαροσκόπηση, αλλά είχε μετά επιπλοκές. Στο τέλος δεν άντεξε η καρδούλα του. Σήμερα το πρωί στις 6.45 στο νοσοκομείο τον είχαμε, ευτυχώς. Έκαναν ό,τι μπορούσαν οι γιατροί, ό,τι μπορούσαν, αλλά ήταν δύσκολα. Τα πράγματα ήταν δύσκολα».

Γιάννης Βογιατζής: Η φωνή που συνδέθηκε με τον Παναθηναϊκό – Η ιστορία του ύμνου και το «όχι» στον Ολυμπιακό

«Η εγχείριση έγινε πριν από 15-20 ημέρες. Και μετά άρχισαν οι επιπλοκές και λόγω ηλικίας» πρόσθεσε ο γιος του Γιάννη Βογιατζή, τονίζοντας ότι ο πατέρας του τού είπε πως είναι χορτάτος από τη ζωή.

Επιθυμία του Γιάννη Βογιατζή ήταν να αποτεφρωθεί και γι’ αυτόν τον λόγο, η σορός του θα μεταφερθεί στο Αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.