Δίστομο: Ένα μπουκέτο λουλούδια από τα νιάτα της Νίκαιας!

Ένα μπουκέτο λουλούδια από την γη του Διστόμου αφιέρωσε μια μαθήτρια στους σφαγιασθέντες από τους Γερμανούς Ναζί!

Η μαθήτρια του 10ου Γυμνασίου Νίκαιας μαζί με τους 150 συμμαθητές και συμμαθήτριες της επισκέφθηκαν χθες την μαρτυρική και ιστορική κωμόπολη της Βοιωτίας  και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου ,  ενώ ανέβηκαν πεζή στον λόφο του Μαυσωλείου όπου φυλάσσονται τα οστά των 223 σφαγιασθέντων.

Σε ένα από τα τρία γκρούπ που μοιράστηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου, μίλησε ο Δημαρχος Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας κ.Ιωάννης Σταθας . Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στους αγώνες για Δικαιοσύνη και Αποζημίωση  από την σημερινή Γερμανία, καθώς και για την δράση του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, στην διοίκηση του οποίου συμμετέχουν  ο ίδιος όπως και ο Δήμαρχος Νίκαιας και Ρέντη κ. Ιωκειμίδης.

Οι μαθητές από την Νίκαια Πειραιά ολοκλήρωσαν την επίσκεψη στο Δίστομο με βόλτες στις πλατείες και στα σοκάκια της κωμόπολης και εν συνεχεία επισκέφθηκαν την παρακείμενη ονομαστή για τα ψηφιδωτά της Βυζαντινή Μονή του Οσίου Λουκά. Η Μονή είναι προστατευόμενη από την UNESCO  ως  Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιας.