ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Ένα καράβι,  έξι καπεταναίοι και δέκα εκατομμύρια επιβάτες

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Ένα καράβι,  έξι καπεταναίοι και δέκα εκατομμύρια επιβάτες, (και κάμποσοι …λαθρεπιβάτες, όπως κατάντησαν τους Απόδημους)  έβαλαν πλώρη, έριξαν δίχτυα κι ό,τι μαζέψουν μ΄αυτά θα πορευτούν! Σε θάλασσες  ήρεμες μα και φουρτουνιασμένες, με αγέρηδες βολικούς μα και ενάντιους. Με ήλιο, με βροχή με χιόνια με κάθε καιρό γι αυτό και πολλά τα συνθήματα. Όλα ελκυστικά, όλα ωραία, φτιαγμένα σε ραφεία για όλα τα γούστα!

Δώσε και μένα μπάρμπα. Σήμερα. Τώρα. Επειγόντως. Πριν ρίξουμε την ψήφο! Γιατί απ αύριο ποιος θα μας ξέρει;   Ποιος θα μας θυμάται; “Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο”. Όπου ταμείο για την περίπτωση, η κάλπη! Γι αυτό προσέξτε…

Δαγκωτό, ναι. Λάθος όχι!

Τα συνθήματα, οι σημαίες, τα λάβαρα όλα ανεμίζουν. “Πάρε ότ,ι θέλεις παλιατζή”… Τι να πεις; Τα συνθήματα είναι «σταθερές αξίες» γι αυτό και δεν τα αλλάζουν τα κόμματα. Λίγο τα φτιασιδώνουν δήθεν να μοιάζουν νέα, αλλά στην ουσία τους είναι όλα παλιά. Όσο παλιά είναι και η πολιτική. Να, δείτε για παράδειγμα τα συνθήματα που κυριαρχούν σ΄αυτές τις εκλογές:  Σταθερότητα, Αλλαγή, Δικαιοσύνη, Λαός, Ρήξη, Ελλάδα. Ουδέν καινόν υπό τον ήλιον!

Το πιο «πιασιασιάρικο» εκείνο του ΚΚΕ: “Μόνο ο Λαός σώζει το Λαό” όπως να το δεις έχει μια ιδιομορφία, κάτι σαν αυτοάνοσο νόσημα! Οι αιτίες που προκαλούν τις αυτοάνοσες ασθένειες δεν είναι καλά κατανοητές! Ούτε και το σύνθημα είναι κατανοητό αφού προέρχεται από τον Περισσό και παραπέμπει άμεσα σ΄εκείνο το …«ο Θεός σώζει τον Βασιλέα»!!!

Κάποια άλλα συνθήματα μοιάζουν περισσότερο …μηνύματα προς εαυτούς και αλλήλους, όπως εκείνο του ΠΑΣΟΚ “Να κάνουμε μαζί την Αλλαγή δυνατή”. Προς ποίους απευθύνεται η Χαριλάου Τρικούπη; Προς το λαό; Ή προς τον…ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει να καλεί σε υπογραφή για το «Συμβόλαιο αλλαγής»; Αλήθεια μέχρι ποιά ώρα θα μείνει ανοικτή η Κουμουνδρούρου για να προσέλθουν οι …συμβολαιογράφοι;

“Σταθερά Τολμηρά Μπροστά”, λέει η ΝΔ που δημοσκοπικά αφήνει τους άλλους πίσω της να …σφάζονται! Και «απαντά» η Ελληνική λύση: “Πρώτα η Ελλάδα, Πρώτα οι Έλληνες” για να κάνει την ατάκα  το ΜέΡΑ25 “Όλα μπορούν να είναι αλλιώς”… Έτσι, αλλιώς κι αλλίωτικα… Όλα; Ποιά  Όλα; Και πως αλλιώς; Αλλιώς από την πρώτη-επί ΣΥΡΙΖΑ- φορά του Βαρουφάκη; Αλλιώς από την αλλαγή που ευαγγελίζονται ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ;

Ή αλλιώς με την ΑΕΚ πρωταθλήτρια και τους άλλους να έπονται;

Με τούτα και με κείνα πήρε φωτιά το σκηνικό! Ναι, ναι, η φωτιά ξέσπασε σε ένα προβολέα ενώ τραγουδούσαν επί σκηνής η Νατάσα Θεοδωρίδου με τον Γιώργο Κακοσαίο σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης.  Που να αντέξει η λάμπα τη λάμψη της Νατάσας; Φούντωσε! Και η έρημη Νατάσα έβαλε τις φωνές στα γκαρσόνια:  «Για σβήστε λίγο τη φωτιά μην φύγουμε άκλαυτοι»!  Επιστρατεύτηκαν πυροσβεστήρες, η φωτιά σβήστηκε και το γλέντι συνεχίστηκε μέχρις …δακρύων!

Λέτε το ίδιο να συμβεί και με τις εκλογές, ή θα τις δούμε σε συνέχειες, όπως τα σίριαλ; Δάκρυα, πάντως, άφθονα θα ρίξουν  οι χαμένοι – καμένοι! Και της πρώτης και τις δεύτερης συνέχειας!.. Εάν υπάρξει συνέχεια.

«Α, ρε κοινωνία άδικη, άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους κατεβάζεις!»  Θρυλική η ατάκα από το «γεροντοπαλίκαρο» και πάει γάντι στην περίπτωση!

Δεν νομίζετε;