Αλέξης Τσιπρας και Νίκος Ανδρουλάκης δεν παρέλαβαν τις διερευνητικές εντολές

 Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων

 

Αθήνα.- “Δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς “δεν προκύπτει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης”.

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν τις 11:00 το πρωί της Τρίτης, προκειμένου να συναντήσει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην οποία γνωστοποίησε ότι δεν θα παραλάβει τη διερευνητική εντολή καθώς δεν προκύπτει περιθώριο σχηματισμού κυβέρνησης.

“Όπως γνωρίζετε δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση. Ανταποκρίθηκα στη θεσμική μου υποχρέωση να έρθω και να σας πω ότι δεν θα παραλάβω την διερευνητική εντολή”, δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας.

“Το Σύνταγμα προβλέπει τη διαδικασία. Ελπίζω ότι οι επόμενες εκλογές θα μας δώσουν κυβέρνηση“, ήταν το σχόλιο της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επέστρεψε την, τρίτη κατά σειρά, διερευνητική εντολή

Δεν παρέλαβε την τρίτη διερευνητική εντολή ο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης κατά την συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έφτασε στις 18:30 το απόγευμα της Τρίτης.

«Επιστρέφω την εντολή που έλαβα, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για κυβερνητικές συγκλίσεις στη βάση προγραμματικών συνεννοήσεων» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη σύντομη συζήτηση του με την κυρία Σακελλαροπούλου, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και ανοίγοντας τον δρόμο για τη διεξαγωγή εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Με το βλέμμα στις δεύτερες κάλπες

Από τη στιγμή που και ο Νίκος Ανδρουλάκης επέστρεψε τη διερευνητική εντολή, σύμφωνα με το Σύνταγμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν προκύψει από τις εκλογές, για τη διερεύνηση του σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής.

Εάν και αυτή η προσπάθεια αποδειχθεί άκαρπη, τότε η κυρία Σακελλαροπούλου θα επιδιώξει το σχηματισμό υπηρεσιακής Κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια νέων εκλογών.