Βρυξέλλες: Επανέναρξη δια ζώσης λειτουργίας Ελληνικού Σχολείου

 

Ακολουθεί το μήνυμα της επικεφαλής του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης Βρυξελλών, κας Φωτεινής Κολλάρα, αναφορικά με την εύρεση χώρου για την συνέχιση των δια ζώσης μαθημάτων του Ελληνικού Σχολείου Βρυξελλών. Όπως διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση, ο χώρος που επιλέχθηκε να στεγάσει -έστω κι αν έχει προσωρινό χαρακτήρα- τις λειτουργίες του Ελληνικού Σχολείου, είναι το Bogaerts International School, στο Uccle.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Είναι γεγονός ότι η ξαφνική διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας του Ελληνικού Σχολείου Βρυξελλών στις 15 Μαρτίου 2023 ήταν πραγματικά επώδυνη για ολόκληρη τη σχολική κοινότητα. Το Υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε να προβεί σε αυτή την απόφαση λόγω σοβαρής πιθανότητας κινδύνου για την ασφάλεια παιδιών και εκπαιδευτικών. Η πιθανότητα αυτή έπρεπε να εξεταστεί ενδελεχώς, όπως και έγινε, καθώς αυτονοήτως το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί τα ζητήματα ασφάλειας εξαιρετικά σοβαρά, που πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και να επιλύονται. Το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Βρυξελλών κινητοποιήθηκε άμεσα και προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το ταχύτερο δυνατό να επανέλθει το Σχολείο σε δια ζώσης λειτουργία και να αποκατασταθεί η ομαλότητα της σχολικής καθημερινότητας.

Με συντονισμένες ταχύτατες κινήσεις και συνεργασία μεταξύ Σ.Γ.Ε, ΥΠΑΙΘ, Πρεσβείας της Ελλάδας- με το ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον και τις παρεμβάσεις του Πρέσβυ κ. Καλαμβρέζου- και των Διευθυντριών των σχολείων, καταφέραμε στις 28 Απριλίου -χρόνο εξαιρετικά σύντομο για τα βελγικά δεδομένα-να συνάψουμε σύμβαση ενοικίασης σχολικών χώρων με το Bogaerts International School, στο κτίριο του οποίου ξεκίνησε να λειτουργεί το Σχολείο μετά τις διακοπές του Μαΐου. Πρόκειται για προσωρινή λύση η οποία μας επιτρέπει, με κάποιες απαραίτητες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα, να περατώσουμε τη σχολική χρονιά όχι διαδικτυακά αλλά δια ζώσης, όπως επιθυμούσαμε όλοι. Δεν είναι η ιδανική λύση, αλλά είναι η μοναδική επιλογή που είχαμε στη διάθεσή μας υπό τις περιστάσεις.

Συνεχίζοντας με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς Σ.Γ.Ε , Υ.ΠΑΙ.Θ, Ελληνική Πρεσβεία και Ιερά Μητρόπολη Βελγίου εργαζόμαστε άοκνα για την εξεύρεση μόνιμης λύσης, ώστε από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών να επιστρέψει στη βάση του. Αυτή τη φορά μέσα σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και καλύτερες σε όλα τα επίπεδα, τόσο για τα παιδιά μας όσο και για το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Φωτεινή Κολλάρα

Επικεφαλής Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης Βρυξελλών

Πηγή: Newsville/doryforos-europa.blogspot.com