ΜΟΔΑ: Dopamine Dressing

Της Πέγγυ Κονδυλοπούλου

Η μόδα είναι ένα μέσο διαφυγής και οι τάσεις φέτος μας το υπενθυμίζουν αυτό για τα καλά.  Το 2022 προέκυψε από την ψυχολόγο μόδας Dawnn Karen ένας όρος που λέγεται dopamine dressing”. Οταν στην αρχή της πανδημίας ξεκίνησε να αναζητά τρόπους για τη φυσική ενίσχυση της ντοπαμίνης.

Η μόδα «αντέδρασε» θα λέγαμε . Η ανάγκη για διαφυγή είναι από τις μεγαλύτερες τάσεις της μόδας για το 2023. Κάτι που επιβεβαιώνει τη σημαντικότητα της μόδας στις ζωές μας.

Τα έντονα χρώματα, τα prints , το mix & match και γενικά οτιδήποτε φοράμε και μας φτιάχνει τη διάθεση είναι μέρος αυτού του trend.

Η ουσία του “dopamine dressing” είναι να ντύνεσαι για τον εαυτό σου. Είτε αυτό σημαίνει πως θα επιλέξεις μια συγκεκριμένη σιλουέτα που σε κάνει χαρούμενη είτε μια τάση από τη δεκαετία των 00s ή ένα συγκεκριμένο χρώμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κομμάτι της ταυτότητάς μας είναι και τα ρούχα ή τα αξεσουάρ που επιλέγουμε να φορέσουμε σε καθημερινή βάση.

Το κλειδί για να υιοθετήσεις την τάση είναι να ποντάρεις σε κομμάτια που ανεβάζουν τη διάθεσή. Το αγαπημένο σου χρώμα, ένα ευφάνταστο μοτίβο ή ένα statement αξεσουάρ.