Η ατζέντα των πολιτικών αρχηγών για σήμερα Πέμπτη

Τηλεοπτικό το «παρών» του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Κερατσίνι ο Τσίπρας, στη Θεσσαλονίκη ο Ανδρουλάκης.

Συνεχίζεται το «τροχάδην» των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Έχοντας ήδη γράψει αρκετά… χιλιόμετρα στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο, τα κομματικά επιτελεία φουλάρουν και πάλι τις μηχανές.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε το στίγμα του και έδειξε τις προθέσεις του μιλώντας την Τρίτη από τη Σητεία. «Θα λιώσω και πάλι τα παπούτσια μου, θα γυρίσω και πάλι όλη την Ελλάδα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ξεκινώντας τη Δευτέρα από το Περιστέρι, συνέχισε με διήμερη περιοδεία στην Κρήτη, που «βάφτηκε μπλε» στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Η επικράτηση της ΝΔ στο Ηράκλειο σχολιάστηκε από τον κ. Μητσοτάκη στην ομιλία του σε Λασίθι και Ηράκλειο: «Ποιος θα περίμενε ότι θα κερδίζαμε το Ηράκλειο με 13 μονάδες διαφορά. Ποιος θα περίμενε ότι θα κερδίζαμε το Ρέθυμνο με 16 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Λασίθι με 18 μονάδες και τον τόπο μου την πόλη μου τα Χανιά με 21 μονάδες διαφορά».

Σήμερα, Πέμπτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Λιάγκα, για να μιλήσει για θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν το ευρύ κοινό.

Στο Κερατσίνι ο Αλέξης Τσίπρας

Με σύνθημα «Ξεκινάμε πάλι μαζί», ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε από τη Νίκαια την προεκλογική του εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Η απώλεια στις πρώτες κάλπες σημαντικών ποσοστών για τον ΣΥΡΙΖΑ σε λαϊκές περιοχές, γεγονός που δεν χάνει ευκαιρία να τονίζει η ΝΔ ως απόδειξη της επιτυχίας της πολιτικής της, είναι γεγονός που προβληματίζει την Κουμουνδούρου και στόχος είναι να ανατραπεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα επισκεφθεί σήμερα στις 12:00 το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων, στο Ακροκέραμο Κερατσινίου και θα συνομιλήσει με εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επαναφέρει στην επικαιρότητα το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του νερού, που υπήρξε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο και ιδιαίτερα μετά τη μεγάλη πορεία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε στον δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας 8.907 ψήφους (20,39%) και θέλει να ενισχύσει τα ποσοστά του στην περιοχή όπου η Νέα Δημοκρατία επικράτησε με 36,70%.

Παραμένει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκίνησε την περιοδεία του από τη Χίο και ήδη από χθες, Τετάρτη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την περιοδεία του στον Δήμο Παύλου Μελά, ο κ. Ανδρουλάκης την Πέμπτη 1 Ιουνίου θα επισκεφθεί στις 10:00 το πρωί το νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, στις 11:00 θα γίνει δεκτός από τον Δήμαρχο Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, κατόπιν θα επισκεφθεί το Δημοτικό Ιατρείο και θα περιοδεύσει στην αγορά του Επταπυργίου.

Στις 20:10 ο κ. Ανδρουλάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.