Ν.Δ. κατά ΣΥΡΙΖΑ για την Απλή Αναλογική

Άρνηση αποδοχής της πραγματικότητας καταλογίζει η Νέα Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή δηλώσεις του Γιώργου Τσίπρα περί επαναφοράς της απλής αναλογικής.

«Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα για επαναφορά της απλής αναλογικής δείχνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται ακόμη και τώρα να αποδεχθούν την πραγματικότητα. Οι υπαίτιοι για το γεγονός ότι η χώρα δεν διαθέτει, ήδη, ισχυρή κυβέρνηση επαναφέρουν στο τραπέζι το εκλογικό σύστημα που απορρίφθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο από τους πολίτες στις 21 Μαΐου» σχολίασε η Πειραιώς με ανακοίνωσή της.

«Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ούτε μαθητευόμενους μάγους, ούτε ιδεοληπτικές εμμονές. Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις, σταθερότητα και προοπτική, τις οποίες εγγυώνται μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης» πρόσθεσε το κόμμα.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Τσίπρα

«Η απλή αναλογική είναι το πιο δημοκρατικό σύστημα εκλογής λόγω ισοτιμίας της ψήφου και γιατί σπρώχνει τα κόμματα σε μία συναίνεση και μία συνεννόηση. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι καλύτερο να υπάρχουν παραπάνω από 2 κόμματα σε μια κυβέρνηση ακόμη κι αν υπάρχει αυτοδυναμία γιατί αποτρέπει πολλά άσχημα που μπορούν να γίνουν» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Τσίπρας στην ΕΡΤ. Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να επαναφέρει την απλή αναλογική απάντησε καταφατικά, χωρίς να διευκρινίσει το πότε.

naftemporiki.gr