Προκαταρκτικός οικονομικός απολογισμός και κλήρωση του λαχείου της Παρελάσεως της Νέας Υόρκη

Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτριος Α. Γωνιάς, Φίλιπ Κρίστοφερ, Νομική Καστανά, Νίκος Μπάρδης, Αυγή – Μαρία Ατματζίδου, Σοφία Στρουμπάκη, Δημήτριος Φίλιος, Χρήστος Βουρνάς και Αναστάσιος Καραγκούνης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

 

Νέα Υόρκη.- Ο προκαταρκτικός οικονομικός απολογισμός και η κλήρωση του λαχείου βρέθηκαν στο επίκεντρο της πανομογενειακής συγκέντρωσης που συγκλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 8ης Ιουνίου 2023, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Αρχικά προβλήθηκε ένα σύντομο βίντεο για τις εκδηλώσεις για την 202η επέτειο της Ελληνικής Επανάσταση και την ίδια την παρέλαση της 30ής Απριλίου 2023, στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Αμέσως μετά έλαβε τον λόγο ο πρόεδρος της Επιτροπής και συνάμα πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων και της ίδιας της παρέλασης.

Ο ταμίας της Παρελάσεως Δημήτριος Παλιούρας παρέδωσε τον οικονομικό απολογισμό, ο οποίος με τα μέχρι χθες δεδομένα εμφάνιζε πλεόνασμα της τάξεως των $15.200,14. Ο τελικός απολογισμός θα δοθεί την μεθεπόμενη Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 και ώρα 7.30 μ.μ. κατά την διάρκεια της καταληκτικής πανομογενειακής συγκέντρωσης, που θα συγκληθεί στο Σταθάκειο Κέντρο.

Στιγμιότυπο από την κοπή της τούρτας για τον Φίλιπ Κρίστοφερ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Εάν εισπραχθούν οι υποσχέσεις για το Λεύκωμα, για το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας στο ξενοδοχείο Χίλτον και από το λαχείο τότε τα καθαρά έσοδα αναμένεται να  ανέλθουν στις $34.000.14.

Την πρώτη θέση ως προς τις εισπράξεις την κατέχει το δείπνο στο ξενοδοχείο Χίλτον το οποίο άγγιξε τις διακόσιες χιλιάδες δολάρια. Ακολουθούν οι εισπράξεις από το Λεύκωμα, οι οποίες θα αγγίξουν τις $100.000 και το λαχείο το οποίο αναμένεται να αγγίξει τις $50.000. Άρα και οι τρεις πυλώνες της οικονομικές εκστρατείας άγγιξαν τους στόχους.

Όσον αφορά τα καθαρά έσοδα την πρώτη θέση κατέχει το Λεύκωμα το οποίο δεν αποκλείεται να αγγίξει τις $90.000, την δεύτερη θέση κατέχει το λαχείο με έσοδα που θα αγγίξουν τις $45.000 και την τρίτη το επίσημο δείπνο στο Χίλτον, το οποίο θα αγγίξει τις $16.000.

Από αριστερά διακρίνονται οι Νομική Καστανά, ο Νίκος Μπάρδης, ο Φίλιπ Κρίστοφερ, ο Δημήτριος Α. Γωνιάς και ο Δημήτριος Παλιούρας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Νίκος Μπάρδης, συμπρόεδρος της Επιτροπής, ο οποίος μαζί με την Σοφία Στρουμπάκη ηγούνταν του λευκώματος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη του στόχου και τόνισε ότι τα μοναδικά έξοδα ήταν η εκτύπωση του λευκώματος και ότι όλα τα άλλα έξοδα τα κάλυψαν εξ ιδίων.

Ο κ. Κρίστοφερ τους συνεχάρη και, δείχνονταν ένα λεύκωμα, επεσήμανε ότι το φετινό Λεύκωμα είναι ένα από τα πλουσιότερα και τα καλύτερα των τελευταίων ετών.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι συμπρόεδροι Νομική Καστανά και Δημήτριος Α. Γωνιάς, καθώς επίσης και τα στελέχη της Επιτροπής Παρελάσεως Δημήτρης Φίλιος, Αυγή – Μαρία Ατματζίδου, Βασίλειος Εγγλέζος, Αναστάσιος Καραγκούνης, Χρήστος Βουρνάς.

Ο Αναστάσιος Καραγκούνης, ο οποίος ηγούνταν της επιτροπής του λαχείου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τον Βασίλειο Εγγλέζο που πούλησε περισσότερα λαχεία, για τον Γιάννη Νικολόπουλο, που ήταν μέγας χορηγός του λαχείου και όλους όσους προσέφεραν τα δώρα του λαχείου.

Μετά την κλήρωση του λαχείου η Επιτροπή βράβευσε τον πρόεδρό της Φίλιπ Κρίστοφερ για την συνεισφορά του στην επιτυχία των εκδηλώσεων και της παρέλασης και την σφυρηλάτηση της ενότητας στους κόλπους της Επιτροπής.

Στο στιγμιότυπο από την κλήρωση του λαχείου διακρίνονται οι Βασίλειος Εγγλέζος, Φίλιπ Κρίστοφερ, Νομική Καστανά,Νίκος Μπάρδης και Αναστάσιος Καραγκούνης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.