Γαλλία – Ελλάδα 1-0 με πέναλτι- Έπεσε μαχόμενη η ψυχωμένη Εθνική στο Παρίσι, λυτρώθηκαν από την άσπρη βούλα με Εμπαπέ οι μπλε

Η Εθνική έπαιξε με αυταπάρνηση και μαχητικότητα, ωστόσο λύγισε εν τέλει από τη Γαλλία, η οποία επικράτησε 1-0. Ο Εμπαπέ πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 55′ με δεύτερη προσπάθειά του σε εκτέλεση πέναλτι. Με δέκα από το 69′ αγωνιζόταν η Ελλάδας εξαιτίας αποβολής του Μαυροπάνου.

Η Ελλάδα είχε εξ αρχής δύσκολη αποστολή στο Σταντ ντε Φρανς. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε με αυταπάρνηση, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, ωστόσο λύγισε από την πανίσχυρη Γαλλία, η οποία επικράτησε 1-0 για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024.

Στο πρώτο μέρος η Εθνική κράτησε το μηδέν, δίνοντας μεγάλες μάχες στον αγωνιστικό χώρο και όταν συγκεντρωμένη πλήρως στα ανασταλτικά της καθήκοντα.

Ωστόσο στο δεύτερο μέρος η Γαλλία προηγήθηκε στο 55′ με τον Εμπαπέ να ευστοχεί σε πέναλτι με τη δεύτερη προσπάθεια, καθώς στην πρώτη είχε αποκρούσει ο Βλαχοδήμος (δόθηκε επανάληψη). Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την Ελλάδα όταν ο Μαυροπάνος αποβλήθηκε με κόκκινη στο 69′, όμως οι παίκτες του Πογέτ το πάλεψαν έως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η Εθνική ηττάται για πρώτη φορά στον όμιλο και παραμένει στην δεύτερη θέση με έξι πόντους στο -6 από τη Γαλλία και στο +3 από Ιρλανδία και Ολλανδία, την οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα στις 7 Σεπτεμβρίου.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι Bleus θέλησαν να κρατήσουν την κατοχή της μπάλας και να κυκλοφορήσουν, με τον Εμπαπέ να διαμαρτύρεται στην αρχή για πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Μπάλντοκ.

Η πρώτη τελική των Γάλλων καταγράφηκε στο 12′ με ένα σουτ του Κομάν που έφυγε άουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να έχουν την κατοχή, με τους διεθνείς μας να είναι συγκεντρωμένοι, να πέφτουν δυνατά πάνω στις φάσεις και να μην αφήνουν τους αντιπάλους να δημιουργήσει πλήθος επικίνδυνων καταστάσεων.

Στο 25′ η κεφαλιά του Ραντάλ Κολό Μουανί πέρασε άουτ μετά από γέμισμα του Εμπαπέ. Ο Γάλλος σταρ, ο οποίος είχε πάνω του τον Μπάλντοκ και για δεύτερη φορά διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι. Η Εθνική προσπάθησε δειλά δειλά να δείξει κάποια επιθετικά στοιχεία.

Στο 26′ ο Μπακασέτας έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Μενιάν χωρίς πρόβλημα. Η Ελλάδα κράτησε το μηδέν στο πρώτο μέρος, κάτι που χρεώνεται στον Βλαχοδήμο, ο οποίος έκανε μία εντυπωσιακή απόκρουση στο πλασέ του Κούντε από τα δεξιά.

Η Γαλλία μπήκε νωρίς μπροστά στο σκορ με επεισοδιακό τρόπο. Ο Μαυροπάνος σήκωσε το πόδι του για να σταματήσει μία σέντρα και χτύπησε τον Γκριεζμάν στο πρόσωπο, με τον Λαόθ να δίνει πέναλτι, και τον Έλληνα αμυντικό να γλιτώνει την κόκκινη κάρτα. Ο Εμπαπέ εκτέλεσε πέναλτι, με τον Βλαχοδήμο να αποκρούει.

Ωστόσο, ο διαιτητής έδειξε επανάληψη, καθώς ο Μαυροπάνος πατούσε στην περιοχή κατά την εκτέλεση και στη συνέχεια ήταν εκείνος που έδιωξε. Ο Εμπαπέ στη δεύτερή του προσπάθεια, νίκησε τον Βλαχοδήμο και στο 55′ το 1-0 για τους γηπεδούχους ήταν γεγονός.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του παιχνιδιού άνοιξε, με την Εθνική να προσπαθεί να δείξει ένα πιο επιθετικό πρόσωπο, κάτι που φάνηκε από ένα σουτ του Μάνταλου στο 65′, το οποίο μπλόκαρε ο Μενιάν. Η Γαλλία βρήκε χώρους και η Εθνική το πλήρωσε με μία κόκκινη κάρτα. Ο Κομάν είδε τον Κολό Μουανί στην πλάτη της άμυνας, με τον Μαυροπάνο να τον γκρεμίζει και να βλέπει την κόκκινη κάρτα στο 69′.

Μετά την αποβολή, η Ελλάδα οπισθοχώρησε και έψαξε την στιγμή της στην κόντρα. Την βρήκε μάλιστα στο 87′. Δύο με δύο βρέθηκαν στην περιοχή της Γαλλίας, ο Παυλίδης μοίρασε στον Φούντα, εκείνος σούταρε, με την μπάλα από το σώμα του Ουπαμεκανό να φεύγει κόρνερ. Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι είχαν τελικές με τον Εμπαπέ και τον Καμαβινγκά, με τον Βλαχοδήμο να δηλώνει παρών. Μέχρι και το τέλος η Ελλάδα ήλπιζε, είχε στις καθυστερήσεις κάποιες τελικές, όμως το 1-0 δεν άλλαξε.

ΓΑΛΛΙΑ: Μενιάν, Κουντέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντές, Γκριεζμάν, Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Κομάν, Κολό Μουανί, Εμπαπέ.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης, Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Μασούρας, Γιακουμάκης.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Euro 2024 – Προκριματικά

                    Α  Ν  Ι  Η  ΒΑΘ

1 Γαλλία     0    12

2 Ελλάδα   1      6

3 Ιρλανδία 2      3

4 Ολλανδία 2 1       3

5 Γιβραλτάρ 4 0 0 4      0

PLAYOUTS

PLAYOFFS

LIVE

Τελευταία ενημέρωση: 23:53

*Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στα τελικά του EURO 2024 στη Γερμανία, ενώ θυμίζουμε ότι η Εθνική έχει και το μαξιλαράκι του Nations League, εφόσον δεν τα καταφέρει από τα προκριματικά.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

  • Γαλλία – Ελλάδα 1-0
  • Ιρλανδία – Γιβραλτάρ 3-0
  • Ρεπό: Ολλανδία

Πηγή:sport24.gr