ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Τέτοια εκλογική …μάχη των …δεύτερων δεν την έχουμε ξαναζήσει…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Αυτές οι εκλογές της Κυριακής (Σάββατο για τους Απόδημους) έχουν μία ιδιαιτερότητα που όμοιά της δεν νομίζω ότι έχουμε ζήσει στο παρελθόν. ‘Ίσως δεν θα την ζήσουμε ξανά στο μέλλον! Το ορατό και το απώτερο!

Από τα κόμματα που ζητάνε  ψήφο για να μπουν στην Βουλή, πλην ενός, όλα διεκδικούν  ρόλο καλής …αντιπολίτευσης! Μείζονος ή ελάσσονος!  Γι αυτό αγωνίζονται, γι αυτό γίνονται οι ομιλίες των αρχηγών, γι αυτό πραγματοποιούνται ογκώδεις  συγκεντρώσεις των οπαδών!

Βροντοφωνάζει π.χ. ο Αλέξης Τσίπρας: Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ γιατί είμαστε «η μόνη δύναμη που μπορεί να τους εμποδίσει να στήσουν ανεξέλεγκτο καθεστώς». Περίεργο!  Και ‘ γω που φανταζόμουνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει Κυβέρνηση και ο Αλέξης πρωθυπουργός! Μπά…

Καημός και έγνοια τους μόνη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν επιθυμεί να είναι απλά εκ νέου πρωθυπουργός (αυτό, προφανώς, του το …επιτρέπουν!) αλλά να γίνει, λέει, ένας «ηγεμόνας»!.. Ε, όχι, βρε αδελφέ, αυτό πάει πολύ!

Κάτω οι ηγεμόνες! Αν ήτανε να έχουμε ηγεμόνες  στην κυβέρνηση, που θα χώραγαν μερικοί μερικοί; Ούτε στον ύπνο τους!!! Αφήστε που θα έχανε τον δικό του ύπνο και ο Ερντογάν!

Και οι νεοδημοκράτες που φοβόντουσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να επανέλθει στην εξουσία… Να μας ξανασώσει, δηλαδή!  Μπα, αυτό που κόφτει την Κουμουνδούρου στις εκλογές αυτές είναι «τι θα γίνει η χώρα» όχι αν ανεβεί στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, αλλά αν θα έχουμε «μια δημοκρατία χωρίς αντίβαρα, χωρίς στιβαρή αντιπολίτευση, χωρίς την υγεία της αντίθεσης και της αντίστασης»…

Έγιναν και φυσιολάτρες, τώρα!

Αυτό ονειρεύνται!  Να βγουν ως αντιπολίτευση δυναμικά στους δρόμους!  Να γίνουν μια στιβαρή αξιωματική αντιπολίτευση!  Γι αυτό ο αγώνας. Γι αυτό οι κορώνες. Γι αυτό τα μπαλκόνια! Ε, αφήστε τους, λοιπόν,  να έρθουν …δεύτεροι!

Αλλά βλέπετε, ούτε αυτό είναι δεδομένο. Διότι ξωπίσω έρχεται η Χαριλάου Τρικούπη, και το ΠΑΣΟΚ!  Όπου θέλει λέει ο Ανδρουλάκης, να γίνει Καίσαρας στη θέση του Καίσαρα! Δηλαδή να γίνει αυτός αξιωματική αντιπολίτευση στη θέση του Τσίπρα! Όπερ σημαίνει η κραταιά μάχη γίνεται για  το ποιός θα καθέξει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Αν θα είναι  αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ!

«Με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ σπάμε τον μηχανισμό του φόβου για τα χειρότερα και θα υπάρχει σε πρώτη φάση ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση…»   Τάδε έφη Ανδρουλάκης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, όπου προσδιόρισε την στρατηγική και τον πολιτικό στόχο του κόμματος… Το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι καλύτερο από το ΣΥΡΙΖΑ…

Σιγά που θα έλειπε το ΚΚΕ από το χορό της …αντιπολίτευσης.  «Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι και το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να δώσει απάντηση από τη σκοπιά των εργατικών συμφερόντων ούτε ως κυβέρνηση ούτε ως αντιπολίτευση» είπε ο Κουτσούμπας και έσπευσε να θέσει κι αυτός υποψηφιότητα για  καλύτερη …αντιπολίτευση: «Γι’ αυτό, είπε, εκείνο που κρίνεται σε αυτές τις εκλογές, είναι το αν θα είναι πιο ισχυρό το ΚΚΕ. Αν θα υπάρχουν περισσότεροι εκπρόσωποί του μέσα στη Βουλή που θα αποκαλύπτουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, θα χαλάνε τη σούπα της συναίνεσης κυβέρνησης ΝΔ και της βολικής για το σύστημα αντιπολίτευσης που θα κάνουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα συμπληρώματά τους»…

Ε, ρε γλέντια ο Κυριάκος! Τι λέει; Τι να πει κι αυτός ο δόλιος;  Αποδέχεται στωικά τη …σκληρή μοίρα που του επιφυλάσσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ … Να γίνει ο ίδιος Πρωθυπουργός και κυβέρνηση πάλι η ΝΔ!

Αρκεί που θα έχουμε “ισχυρή αντιπολίτευση”!

Συγγνώμη, αλλά τέτοια εκλογική …μάχη των …δεύτερων δεν την έχουμε ξαναζήσει… Τι να πούμε; Προχώρα Κυριάκο, προφανώς σε θέλει όλη η χώρα! (παλιό παραφρασμένο σύνθημα, του ΠΑΣΟΚ!)