Άνοιξαν τα μεσάνυχτα από την Αυστραλία οι κάλπες για 25.610 αποδήμους-Όλα τα εκλογικά κέντρα εξωτερικού

Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία ψηφίζουν κατά τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Ιουνίου 2023 (ημέρα Σάββατο) οι Έλληνες που διαμένουν εκτός Ελληνικής Επικράτειας και έχουν περιληφθεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Tα εκλογικά τμήματα αυξήθηκαν σε 102 από 99 σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού είναι 25.610..

Ο Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης

Πώς θα προσέλθουν οι Έλληνες του εξωτερικού και οι απόδημοι στις κάλπες που θα στηθούν σε ειδικά εκλογικά τμήματα στο εξωτερικό για τις εθνικές εκλογές Ιουνίου ανέλυσε στην ΕΡΤ ο Γιάννης Χρυσουλάκης, γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας. Oι κάλπες θα ανοίξουν στις 24 Ιουνίου, σε 35 χώρες, μια ημέρα νωρίτερα από τους υπολοίπους.

«Οι Έλληνες εκλογείς οι οποίοι διαμένουν εκτός ελληνικής επικράτειας θα έχουν και πάλι τη δυνατότητα να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους στο εξωτερικό, σε εφαρμογή του νόμου 4648 που ψηφίστηκε το 2019» ανέφερε ο κ. Χρυσουλάκης τονίζοντας ότι θα λειτουργήσουν 102 εκλογικά τμήματα σε 82 πόλεις, σε 35 κράτη εντός και εκτός Ευρώπης.

Πότε ξεκινά η διαδικασία

«Οι εγγεγραμμένοι αυτή τη φορά είναι 25.610, δηλαδή 2.755 περισσότεροι από την προηγούμενη φορά που ψήφισαν στις 20 Μαΐου» σημείωσε ο κ. Χρυσουλάκης υπενθυμίζοντας ότι οι εκλογές στον απόδημο Ελληνισμό γίνονται μία μέρα νωρίτερα και ξεκινάνε στις 7 η ώρα το πρωί έως τις 7 το βράδυ τοπική ώρα, ώστε να συλλέγουν οι φάκελοι με τα ψηφοδέλτια και να βγουν εγκαίρως τα αποτελέσματα.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των αποδήμων που θα ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου αποκάλυψε ότι στο μεσοδιάστημα από τις εκλογές της 21ης Μαΐου ενεγράφησαν περίπου 5.500 επιπλέον, μεταξύ των δύο εκλογών, ενώ αυτοί που έκαναν αναστολή του δικαιώματός τους είναι περίπου 2.500, γεγονός που σημαίνει ότι κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην Ελλάδα, καθώς θα βρίσκονται στη χώρα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι καθώς δημιουργήθηκαν επιπλέον εκλογικά τμήματα σε Λονδίνο, σε Λουξεμβούργο και πιθανότατα να άλλαξε το σημείο το οποίο ψηφίζουν θα είναι καλό να επισκεφθούν προηγουμένως την εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» για να είναι βέβαιοι ότι στο εκλογικό τμήμα όπου πάνε και να έχουν μαζί τους την ελληνική αστυνομική ταυτότητα ή το ελληνικό διαβατήριό τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού στην Μεγάλη Βρετανία, έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν 5.624 άτομα. Πρόκειται για αύξηση που αγγίζει το 14% σε σύγκριση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση όπου είχαν καταφέρει να εγγραφούν 4.938 ψηφοφόροι.

Τα 13 εκλογικά τμήματα στην Βρετανία

Σε όλη την χώρα έχουν δημιουργηθεί 13 εκλογικά τμήματα. Στο Λονδίνο 9 και από ένα σε: Εδιμβούργο, Γλασκώβη, Μπέρμιγχαμ, και Λιντς.

Πιο συγκεκριμένα:

Λονδίνο: Έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν 4.414 άτομα σε δύο εκλογικά κέντρα. Το πρώτο θα λειτουργήσει στο κτίριο της ελληνικής πρεσβείας (1Α Holland Park, W11 3TP), όπου θα ψηφίσουν εκλογείς με επίθετα που αρχίζουν από Α έως ΜΟΥΛ, και το δεύτερο στο ελληνικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Λονδίνου (3 Pierrepoint Rd, W3 9JR West Acton), όπου θα ψηφίσουν εκλογείς με επίθετα που αρχίζουν από ΜΟΥΝΤ έως Ω.

Εδιμβούργο: Έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν 339 άτομα στο Ελληνικό Σχολείο Αγ. Ανδρέα που στεγάζεται στο οικόπεδο της παλαιάς ελληνικής ομώνυμης Εκκλησίας, 2 Meadow Ln, Edinburgh, EH8 9 NR.

ΓλασκώβηΈχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν 150 άτομα στο Ελληνικό Σχολείο του Αγ. Λουκά, το οποίο στεγάζεται στην ομώνυμη Εκκλησία, Greek Orthodox Cathedral of Saint Luke, 27 Dundonald Rd, Glasgow G12 9LL.

Μπέρμιγχαμ: Έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν 355 άτομα στο κτίριο της Ελληνικής Κυπριακής Εστίας, Magnet Centre Park Approach, Birmingham B23 7SJ.

Λιντς: Έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν 366 άτομα στο κτίριο της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Τριών Ιεραρχών, 57 Harehills Avenue, Leeds LS8 4EU.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις προηγούμενες εκλογές το ποσοστό συμμετοχής των Ελλήνων της Μεγάλης Βρετανίας που είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν ανήλθε στο 76,3%.

Όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού ψηφίζουν αύριο, Σάββατο.

Η ψηφοφορία στις Ηνωμένες Πολιτείες

Στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης, το οποίο εξυπηρετεί επίσης τη Νέα Ιερσέη, το Κονέκτικατ και την Πενσυλβάνια, οι εγγεγραμμένοι αυξήθηκαν κατά 14 άτομα (σ.σ. 520 έναντι 506), ενώ υπήρχαν και αναστολές εγγραφών, καθότι οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι θα βρίσκονται την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου στην Ελλάδα. Αμέσως μετά την καταμέτρηση, είχε καταγραφεί μια συμμετοχή της τάξεως του 70%, με τους 359 από τους 506 ψηφοφόρους να προσέρχονται κανονικά για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Πλέον, με όλα τα παραπάνω δεδομένα, αλλά και μια ενδεχόμενη νέα κακοκαιρία ανήμερα των εκλογών, είναι αμφίβολο εάν το ποσοστό συμμετοχής θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

Στην αντίπερα όχθη, σε όλα τα Γενικά Προξενεία των ΗΠΑ αλλά και την πρεσβεία της Ουάσιγκτον, οι διπλωματικοί επικεφαλής έχουν θέσει ως βασικό στόχο την απρόσκοπτη διαδικασία της ψηφοφορίας, μια κατάσταση που είχε επιτευχθεί τον Μάιο, αφού δεν σημειώθηκαν ουσιαστικές παραλείψεις, ούτε παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι των κομμάτων αναμένεται να δώσουν το «παρών», ενώ άπαντες ελπίζουν ότι δεν θα σημειωθούν διαρροές, ελλείψεις ή απουσίες από την πλευρά των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής, που έχουν οριστεί βάσει της καθιερωμένης διαδικασίας της κλήρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες σε όλα τα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα (τοπική ώρα), ενώ δικαίωμα προσέλευσης θα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, με εξαίρεση τους ναυτικούς, που θα μπορούν να ψηφίζουν με την επίδειξη του ναυτικού δελτίου.

Τα ψηφοδέλτια θα βρίσκονται υπό την ευθύνη του επιμελητή, ο οποίος θα μεταφέρει τον σάκο στην Αθήνα την Κυριακή, με την καταμέτρηση και ενσωμάτωση στο σύνολο των αποτελεσμάτων της Επικράτειας να τοποθετείται χρονικά για τη Δευτέρα.

Τα εκλογικά τμήματα στη Γερμανία

Βαυαρία: Tα εκλογικά τμήματα για τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου στο Μόναχο και Νυρεμβέργη είναι τα ακόλουθα: (στο εξωτερικό οι εκλογές θα διεξαχθούν μια μέρα νωρίτερα δηλ. Σάββατο 24 Ιουνίου) :

  • Μόναχο (2 εκλογικά τμήματα) στο Λύκειο Μονάχου, Ständler Strasse 36,  81549 München
  • Νυρεμβέργη: Λύκειο Νυρεμβέργης, Striegauer Strasse 01,  90473 NürnbergΣτο 1ο τμήμα Μονάχου ψηφίζουν 277 άτομα που δήλωσαν ως εκλογικό τμήμα το Μόναχο και συγκεκριμένα από το Αβραμόπουλος Παύλος έως Λώλης22 άτομα από Augsburg και συγκεκριμένα από τον Αθανάσιο Θωμάς έως Χρυσάφης Χαράλαμπος15 άτομο από Lindau και συγκεκριμένα από την Γεραμάνη Κωνσταντίνα έως Τσιγκαρόπουλος Σωτήριος9 άτομα από Dachau και συγκεκριμένα από Ελευθεριάδης Σταύρος έως Τσιγκαρόπουλος ΣωτήριοςΣτο 2ο τμήμα Μονάχου (στον ίδιο χώρο) ψηφίζουν 304 άτομα και συγκεκριμένα από Μάγκο Σωτήριο έως Ψυρίδη Εμμανουήλ
Όλα τα εκλογικά Τμήματα εξωτερικού
Χώρα Ψηφοφορίας Πόλη Ψηφοφορίας  Κατάστημα Ψηφοφορίας
Αίγυπτος
                         Κάιρο                               Κτίριο του Σπετσεροπουλείου Ιδρύματος στο Κάιρο 22A Ibn Affan Heliopolis CAIRO
Αυστραλία
                      Μελβούρνη                     Γενικού Προξενείο Μελβούρνης 3739 Albert road Melbourne
Αυστραλία
                      Σίδνεϋ                              Γενικό Προξενείο Σύδνεϋ, (Level 2) 219223 Castlereagh Street Sydney
Αυστρία
                          Βιέννη                              Προξενικό Γραφείο Πρεσβείας Βιέννης Favoritenstrasse 7/ Top 5 Vienna
Αυστρία
                          Σάλτσμπουργκ               Άμισθο Γενικό Πρξενείο του Σάλτσμπουργκ Innsbrucker Bundesstrasse 111 Salzburg
Βέλγιο
                             Αμβέρσα                         Κτίριο Ελληνικής Κοινότητας Αμβέρσας Οίκος Έλληνος Ναύτου Vlasmarkt 28 Antwerpen
Βέλγιο
                            Βρυξέλλες                        Κτίριο Πρεσβείας Βρυξελλών Τμήμα 1ο Rue des Petits Carmes 10 Bruxelles
Βέλγιο
                            Βρυξέλλες                        Κτίριο Πρεσβείας Βρυξελλών Τμήμα 2ο Rue des Petits Carmes 10 Bruxelles
Βέλγιο
                            Βρυξέλλες                        Κτίριο Πρεσβείας Βρυξελλών Τμήμα 3ο Rue des Petits Carmes 10 Bruxelles
Βουλγαρία                    
Σόφια                                Κτίριο Πρεσβείας Σόφιας 103 Evlogi Georgiev str Sofia
Γαλλία                           
Νάντη                               Κτίριο Άμισθου Προξενείου 4749 rue Leon Jost Nantes
Γαλλία
                          Νίκαια                               Κτίριο Άμισθου Προξενείου 13 rue Maccarani Villa Carlonia Nice
Γαλλία
                          Παρίσι                              Κτίριο Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων και Περιχώρων Τμήμα 1ο 9 Mesnil Paris
Γαλλία
                          Παρίσι                             Κτίριο Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων και Περιχώρων Τμήμα 2ο 9 Mesnil Paris
Γαλλία
                          Στρασβούργο                  Κτίριο Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης 21 Place Broglie Strasbourg
Γερμανία
                     Άαχεν                              Ελληνική Κοινότητα Άαχεν Rudolfstrasse 18 Aachen
Γερμανία
                    Αμβούργο                       Γενικό Προξενείο Neue ABC Strasse 10 Hamburg
Γερμανία
                    Αννόβερο                        Ελληνική Κοινότητα Αννοβέρου & Περιχώρων Allerweg 7 Hannover
Γερμανία
                    Βερολίνο                         Πρεσβεία Βερολίνου Τμήμα 1ο Hiroshimastr. 1115 Berlin
Γερμανία
                    Βερολίνο                         Πρεσβεία Βερολίνου Τμήμα 2ο Hiroshimastr. 1115 Berlin
Γερμανία
                    Βούπερταλ                     Δημοτικό Σχολείο Βούπερταλ Sedanstrasse 61 Wuppertal
Γερμανία
                    Δρέσδη                           Κτίριο Δήμου Δρέσδης Theaterstr. 6 Dresden
Γερμανία
                    Κολωνία                         ΓυμνάσιοΛύκειο Κολωνίας An der Linde 1921 Koeln
Γερμανία
                    Λουντβικσχάφεν          Αίθουσα συνεδριάσεων ενοριακού κέντρου Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Hohenzollern strasse 2 Ludwigshafen
Γερμανία
                   Μόναχο                          Λύκειο Μονάχου Τμήμα 1ο StandlerStrasse 36 Munchen
Γερμανία
                   Μόναχο                          Λύκειο Μονάχου Τμήμα 2ο StandlerStrasse 36 Munchen
Γερμανία
                   Μπιλεφελντ                   ΓυμνάσιοΛύκειο Μπίλεφελντ Ramaweg 6 Bielefeld
Γερμανία
                   Ντόρτμουντ                   ΓυμνάσιοΛύκειο Ντόρτμουντ Ruschebrinkstr. 73 Dortmund
Γερμανία
                   Ντύσσελντορφ              Γενικό Προξενείο Ντύσσελντορφ WilliBeckerAllee 11 DUSSELDORF
Γερμανία
                   Νυρεμβέργη                  Λύκειο Νυρεμβέργης Striegauer Strasse 01 Nurnberg

Γερμανία                    Στουτγάρδη                   Προξενικό κατάστημα Haupstatter Strasse 54 Stuttgart
Γερμανία
                   Φραγκφούρτη               Ελληνικό Σχολείο Φραγκφούρτης Linkstrasse 25 Frankfurt am Main
Δανία
                         Κοπενγχάγη                   Πρεσβεία Κοπεγχάγης Τμήμα 1ο (3rd floor) Hammerensgade 4 Copenhagen
Δανία
                         Κοπενγχάγη                   Πρεσβεία Κοπεγχάγης Τμήμα 2ο (3rd floor) Hammerensgade 4 Copenhagen
Ελβετία
                     Βέρνη                               Πρεσβεία Βέρνης Κτίριο Ιδιοκτησίας Παγκόσμιας Ταχ. Τμήμα 1ο Weltpoststrasse 4, Postfach Bern
Ελβετία
                     Βέρνη                               Πρεσβεία Βέρνης Κτίριο Ιδιοκτησίας Παγκόσμιας Ταχ. Ένωσης, Τμήμα 2ο Weltpoststrasse 4, Postfach Bern
Ελβετία
                     Γενεύη                             Κτίριο Συλλόγου Ελληνικής Κοινότητας Γενεύης Av. PetitSenn 43 Chene Bourg
Ελβετία
                     Λωζάννη                          Ξενοδοχείο CONTINENTAL Rue Pl. de la Gare 2 Lausanne
Ην. Αραβικά Εμιράτα
Άμπου Ντάμπι           Πρεσβεία Άμπου Ντάμπι περιοχή Al Bateen, Villa 1 614 Ghbaynah Street Abu Dhabi
Ηνωμένο Βασίλειο
Γλασκώβη                        Ελληνικό Σχολείο Αγ. Λουκά Γλασκώβης, στην Ελ Ορθ. Εκκλησία του Αγ. Λουκά 27 Dundonald Rd Glasgow
Ηνωμένο Βασίλειο
Εδιμβούργο Ελληνικό Σχολείο Αγ. Ανδρέα Εδιμβούργου, στο οικόπεδο της; παλαιάς Ελ.Ορθ Εκ του Αγ. Ανδρέα 2 Meadow Ln
Ηνωμένο Βασίλειο
Ληντς                               Κτίριο Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Τριών Ιεραρχών Ληντς 57 Harehills Avenue Leeds
Ηνωμένο Βασίλειο
Λονδίνο                           Πρεσβεία Λονδίνου Τμήμα 1ο 1A Holand Park London
Ηνωμένο Βασίλειο
Λονδίνο                           Πρεσβεία Λονδίνου Τμήμα 2ο 1A Holand Park London
Ηνωμένο Βασίλειο
Λονδίνο                           Πρεσβεία Λονδίνου Τμήμα 3ο 1A Holand Park London
Ηνωμένο Βασίλειο
Λονδίνο                           Πρεσβεία Λονδίνου Τμήμα 4o 1A Holand Park London
Ηνωμένο Βασίλειο
Λονδίνο                           Ελληνικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Λονδίνου Τμήμα 5ο 3 Pierrepoint Rd London
Ηνωμένο Βασίλειο
Λονδίνο                           Ελληνικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Λονδίνου Τμήμα 6ο 3 Pierrepoint Rd London
Ηνωμένο Βασίλειο
Λονδίνο                           Ελληνικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Λονδίνου Τμήμα 7ο 3 Pierrepoint Rd London
Ηνωμένο Βασίλειο
Λονδίνο                           Ελληνικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Λονδίνου Τμήμα 8ο 3 Pierrepoint Rd London
Ηνωμένο Βασίλειο
Μπέρμιγχαμ                  Κτίριο Ελληνικής Κυπριακής Εστίας Magnet Centre Park Approach Birmingham
ΗΠΑ
                          Άγιος Φραγκίσκος       Κτίριο Γενικού Προξενείου 2441, Gough Street San Francisco
ΗΠΑ
                         Ατλάντα                          Κτίριο Προξενείου Ατλάντας Tower Place 100, Suite 1670 3340 Peachtree Rd, NE Atlanta
ΗΠΑ
                         Βοστώνη                         Γενικό Προξενείο Βοστώνης 86 Beacon St Boston
ΗΠΑ
                         Λος Άντζελες                  Γενικό Προξενείο Λος Αντζελες 12424 Wilshire Blvd., Suite 1170, Los Angeles
ΗΠΑ
                         Νέα Υόρκη                     Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης 69 East 79th Street New York City
ΗΠΑ
                         Ουάσιγκτον                    Κτίριο Πρεσβείας Ουάσιγκτων 2217 Massachusetts Avenue Washington D.C
ΗΠΑ
                         Σικάγο                             Γενικό Προξενείο Σικάγου 650 N. St. Clair Strret Chicago
ΗΠΑ
                         Τάμπα                             Γενικό Προξενείο Τάμπας (ενδέκατος όροφος) 400 N. Tampa Street Tampa
ΗΠΑ
                         Χιούστον                        Προξενείο Χιούστον 2401 Fountain View Drive, Suite 850 Houston
Ιρλανδία
                  Δουβλίνο                        Κτίριο Πρεσβείας Δουβλίνου 1 Upper Pembroke Street Dublin

Ισπανία                     Βαρκελώνη                   Γραφεία Ελληνικής Κοινότητας Καταλωνίας Valencia 558, (2nd Floor ) Barcelona

Ισπανία                    Μαδρίτη                         Κτίριο Πρεσβείας Μαδρίτης Avenida Doctor Arce 24 Madrit
Ιταλία
                      Βενετία                           Αίθουσα του Ινστιτούτου Ελληνικών και Μεταβυζαντινών Σπουδών. Castello 3412 Campo dei Greci Venezia
Ιταλία
                     Μιλάνο                            Γραφεία Ελληνικής Κοινότητας Via Fransesco Daverio 7 Milano
Ιταλία
                    Ρώμη                                 Κτίριο Πρεσβείας Ρώμης (Αίθουσα Συσκέψεων ) Viale Gioacchino Rossini 4 Roma
Καναδάς
               Μόντρεαλ                         Γενικό Προξενείο Μοντρεαλ 1002 Rue Sherbrooke Οuest Suite 2620 Montreal
Καναδάς
               Τορόντο                            Γενικό Προξενείο Τορόντο 1075 Bay street, suite 600 Toronto
Κατάρ
                   Ντόχα                                Πρεσβεία Ντόχας (Building No. 5) Street 530, West Bay Lagoon (Legtaifiya) Doha
Κορέα
                   Σεούλ                                 Πρεσβεία Σεούλ (27th floor) Hanwha Building 86, Cheonggyecheonro Junggu Seoul
Κύπρος
                 Λάρνακα                           Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας Γρηγόρη Αυξεντίου 2830 Λάρνακα
Κύπρος
                Λεμεσός                             Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 23 Λεμεσός
Κύπρος
                Λευκωσία                          Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Α΄ Τμήμα 1ο Στασίνου Δήμος Έγκωμης Λευκωσία
Κύπρος
                Λευκωσία                          Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Α΄ Τμήμα 2ο Στασίνου, Δήμος Έγκωμης Λευκωσία
Κύπρος
                Πάφος                               Α΄ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Λ. Γεωργίου Γρίβα Διγενή 7 Πάφος
Λιθουανία
           Βίλνιους                            Κτίριο Πρεσβείας Βίλνιους (4th floor) Rudninku 2, Vilnious
Λιθουανία
           Κάουνας                           Αίθουσα Ξενοδοχείου Victoria Misko 11 Kaunas
Λουξεμβούργο
  Λουξεμβούργο                    Κτίριο Πρεσβείας Λουξεμβούργου 27, RUE MARIE ADELAIDE Luxembourg
Μάλτα
                Βαλέτα                                Κτίριο Πρεσβείας Βαλέτας 2, IRRampa Ta’Xbiex, Malta
Νορβηγία
          Όσλο                                    Κτίριο Πρεσβείας Όσλο Nobels Gate 45 Oslo
Νότια Αφρική
   Γιοχάννεσμπουργκ           Κτίριο Γενικού Προξενείου Γιοχάνεσμπουργκ 261 Oxford Rd, Illovo,Sandton Johannesburg
Ολλανδία
           Αϊντχόφεν                           Συνεδριακό Κέντρο Igluu Lichttoren 32 Eidhoven
Ολλανδία
           Άμστερνταμ                       Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών Τμήμα 1ο Rokin 93 Amsterdam
Ολλανδία
           Άμστερνταμ                       Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών Τμήμα 2ο Rokin 93 Amsterdam
Ολλανδία
           Ρότερνταμ                          Ελληνικό Σπίτι Ένωσης Ελλήνων Ολλανδίας Van Vollnhovenstraat 18 Rotterdam
Ολλανδία
           Χάγη                                    Προξενικό Γραφείο Πρεσβείας Χάγης Τμήμα 1ο Parkstraat 20 Hague
Ολλανδία
           Χάγη                                    Προξενικό Γραφείο Πρεσβείας Χάγης Τμήμα 2ο Parkstraat 20 Hague
Ουγγαρία
          Βουδαπέστη                        Κτίριο Πρεσβείας Βουδαπέστης Szegfu utca 3 Budapest
Πολωνία
            Βαρσοβία                            Κτίριο Πρεσβείας Βαρσοβίας Srodmiescie/Solec u1. Gornoslaska 35 Warsaw
Πορτογαλία
      Λισσαβώνα                         Πρεσβεία Λισσαβώνας Rua do Alto do Duque 13 Lisbon
Ρουμανία
          Βουκουρέστι                       Κτίριο Πρεσβείας Βουκουρεστίου Bulevardul Pache Protopopescu 13 Sector 1 Bucuresti
Σαουδική Αραβία
Ριαντ                                Κτίριο Πρεσβείας Ριάντ 8454 Abdullah Alsahmi St. Al Safarat Riyadh

Σιγκαπούρη       Σιγκαπούρη                        Γραφεία Πρεσβείας Σιγκαπούρης 6ος όρ. κτιρίου Goldbell Towers 47 Scotts Road 0603/04, Goldbell Towers,

Σουηδία             Γκέτεμποργκ                       Ελληνική Κοινότητα Γκέτεμποργκ Wadkopingsgatan 2 Hisings Backa Goteborg
Σουηδία
            Μάλμε                                  Άμισθο Προξενείο Mάλμε Haltegelvagen 9 Oxie, Malmo
Σουηδία
            Στοκχόλμη                          Πρεσβεία Στοκχόλμης Kommendorsgatan 16 Stockholm
Τουρκία
            Κωνσταντινούπουλη        Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης Σισμανόγλειο Μέγαρο Istiklal Cad. No:60 Beyoglou/Instanbul Turkiye
Τσεχία
             Πράγα                                  Κτίριο Πρεσβείας Πράγας Προξενικό Γραφείο Na Orachovce 559/19 Střešovice Praha 6
Φινλανδία
      Ελσίνκι                                 Γραφεία Πρεσβείας Ελσίνκι (2nd Floor /Apartment 4) Kruununhaka Maneesikatu 2A helsinki

ΠΗΓΗ: ertnews.gr/parapolitika.gr/doryforos.org/Hellasnews.com