Οι δηλώσεις των λοιπών πολιτικών αρχηγών για το αποτέλεσμα των εκλογών

Ν. Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ θα ασκήσει στιβαρή και αξιότιμη αντιπολίτευση»

Την ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης στις δηλώσεις που έκανε από στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

«Κάναμε ακόμα ένα βήμα στην ανοδική μας πορεία, την πορεία που κάνει το Κίνημά μας το τελευταίο διάστημα» είπε ξεκινώντας τις δηλώσεις του, συμπληρώνοντας πως «σε πολλούς νομούς το ΠΑΣΟΚ έχει αναδειχτεί δεύτερη δύναμη. Ξαναπιάνουμε το νήμα της ιστορίας».

Ο κ. Ανδρουλάκης δεσμέυτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ ως ισχυρή δύναμη θα ασκήσει αξιόπιστη αντιπολίτευση στη ΝΔ, ενώ δεν έκρυψε τον ιδιαίτερο προβληματισμό του για την – όπως είπε – «άνοδος της ακροδεξίας και των ναζιστικών κομμάτων».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ανέφερε ότι το «Το αποτέλεσμα υπογραμμίζει το χρέος μας να οικοδομήσουνε την σύγχρονη κεντροαριστερά απέναντι στη ΝΔ» και έκλεισε τις δηλώσεις του, λέγοντας ότι από αύριο «ξεκινάει το νέο ταξίδι για μια ισχυρή Ελλάδα, την Ελλάδα της αξιοπρέπειας. Σε αυτή την πορεία θα είμαι σε όλοι μαζί».

Κουτσούμπας: Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι συγκυριακή – Θα βρεθούμε μπροστά στους αγώνες

Συνεχίζεται η δυναμική ανόδου του ΚΚΕ, σχολίασε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας στην πρώτη δήλωση του για το εκλογικό αποτέλεσμα αυτών των εκλογών. «Για το σημερινό αποτέλεσμα φαίνεται ότι η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι συγκυριακή, ευκαιριακή», είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Παράλληλα εξήγησε ότι το ΚΚΕ καταγράφει άνοδο σε ψήφους αλλά μείωση σε έδρες εξαιτίας του νόμου. «Με βάση το αποτέλεσμα έχουμε αύξηση σε ποσοστό και σε ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου. Το ποσοστό του ΚΚΕ είναι 7,7% με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους ενώ η μείωση που παρατηρείται σε βουλευτές οφείλεται στον καλπονοθευτικό νόμο της ΝΔ που κλέβει τις βουλευτικές μας έδρες», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Οι βουλευτές που εξέλεξε το ΚΚΕ θα βρεθούν την επόμενη μέρα εκεί που έχουν υποσχεθεί, μπροστά στους αγώνες, δίπλα στους εργαζόμενους στις λαϊκές δυνάμεις στην νεολαία», υπογράμμισε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Επιπλέον ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε: «Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για τον λαό μας. Το ΚΚΕ θα κάνει από αύριο πράξη τη δέσμευση του ότι θα βρεθεί στο μετερίζι μίας μαχητικής λαϊκές αντιπολίτευσης».

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Εγώ κάνω για 100 βουλευτές»

Οι πρώτες δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά την είσοδο του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» στη Βουλή.

«Απόψε έχουμε κάθε λόγο να χαμογελάμε γιατί αντέξαμε στην ανέντιμη και πρωτοφανή επίθεση των τελευταίων 15 ημερών. Υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα των πολλών για εκπροσώπηση στη Βουλή.

Εκπροσωπούμε την ελπίδα και την προσδοκία των πολιτών και οι πολίτες υπερασπίστηκαν αυτή την ελπίδα.

Η προοπτική της Πλεύσης Ελευθερίας ήταν μέσα στη Βουλή, η Βουλή έχει πλέον ζωή και οι πολίτες έχουν φωνή.

Γιατί εμείς ρωτήσαμε τους πολίτες «θέλεις να είσαι εσύ στη Βουλή;» και μας απάντησαν «ΝΑΙ»! Και πιστεύω ότι ολοένα και περισσότεροι θα απαντήσουν «ΝΑΙ» με τον πιο ηχηρό τρόπο.

Θα είμαστε η αντιπολίτευση που δεν θα υπάρξει από κανένα άλλο κόμμα στη Βουλή.

Θα είμαστε η υπεράσπιση των πολιτών, είτε είμαστε 8, είτε 9 βουλευτές. Γιατί εγώ κάνω για 100 βουλευτές και οι άλλοι βουλευτές μας ο καθένας για 20.

Θα τους εκπροσωπούμε με χαμόγελο, με αποφασιστικότητα και πυγμή. Οι πολίτες αποφάσισαν ότι στη Βουλή θα υπάρξει γυναίκα αρχηγός. Και θα είμαι η μόνη. Οι πολίτες αποφάσισαν ότι η Πλεύση θα τους εκπροσωπήσει στη Βουλή.

Αυτό που θα κάνουμε είναι δύσκολο, αλλά είμαστε έτοιμοι για τα δύσκολα. Αυτό που δεν θα κάνει κανένας άλλος στη Βουλή, θα το κάνουμε εμείς. Έχω υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ό,τι λέμε το κάνουμε. Αυτό που ξεκινάει σήμερα είναι μόνο η αρχή. Οι πολίτες θα δουν μία αντιπολίτευση που δεν την έχουν ξαναδεί στη Βουλή, εδώ και πολλά χρόνια. Ξεκινάμε την πορεία μας με αποφασιστικότητα και θα είμαστε εμείς η αξιωματική αντιπολίτευση που λείπει».

Βελόπουλος: Η Ελληνική Λύση δεν πεθαίνει – Θα αποδείξουμε ότι είμαστε πολύ σκληροί

«Ότι και να κάνουν μέσα στο κοινοβούλιο θα αποδείξουμε ότι είμαστε πολύ σκληροί» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μετά τα πρώτα αποτελέσματα

Επίθεση στους δημοσκόπους εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος μετά τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών και ευχαρίστησε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που στήριξαν την Ελληνική Λύση λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Η Ελληνική Λύση δεν πεθαίνε». 

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες και τις Ελληνίδες γιατί άντεξαν στον πόλεμο το βρώμικο, του  συστήματος. Που δε φοβήθηκαν. Λυπάμαι πραγματικά γι’ άλλους αυτούς τους δημοσκόπους που παίζουν με την ψυχολογία των ανθρώπων, που παίζουν με τους ανθρώπους. Είναι δυνατόν μέχρι την τελευταία στιγμή να μας λένε το ανώτατο όριο 4,3 και μπορεί να είμαστε έξω από τη Βουλή;
Λυπάμαι γιατί ανεχόμαστε μια κατάσταση που πρόδηλα δεν είναι δημοκρατική. Αυτό που έχω να τους πω όμως και είναι ωμό είναι ότι η Ελληνική Λύση δεν πεθαίνει. Είναι πολύ δυνατή για να πεθάνει.

Ότι και να κάνουν μέσα στο κοινοβούλιο θα αποδείξουμε ότι είμαστε πολύ σκληροί. Και θα συνεχίσουμε ελληνικά, εθνικά, κοινωνικά, λαϊκά τον αγώνα για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ένα χαμόγελο σε όλους αυτούς που ήθελαν να πεθάνει η Ελληνική Λύση. Η Ελληνική Λύση δεν πεθαίνει ποτέ.»

«Νίκη» – Δ. Νατσιός: Με φόβο θεού θα πορευθούμε μαχόμενοι για τη νίκη του ελληνισμού

“ΝΙΚΗ” θα ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση στην ερχόμενη Βουλή», ανέφερε σε δηλώσεις ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Νατσιός.

Η δήλωσή του:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες και τις Ελληνίδες γιατί άντεξαν στον πόλεμο το βρώμικο, του  συστήματος. Που δε φοβήθηκαν. Λυπάμαι πραγματικά γι’ άλλους αυτούς τους δημοσκόπους που παίζουν με την ψυχολογία των ανθρώπων, που παίζουν με τους ανθρώπους. Είναι δυνατόν μέχρι την τελευταία στιγμή να μας λένε το ανώτατο όριο 4,3 και μπορεί να είμαστε έξω από τη Βουλή;
Λυπάμαι γιατί ανεχόμαστε μια κατάσταση που πρόδηλα δεν είναι δημοκρατική. Αυτό που έχω να τους πω όμως και είναι ωμό είναι ότι η Ελληνική Λύση δεν πεθαίνει. Είναι πολύ δυνατή για να πεθάνει.

Ότι και να κάνουν μέσα στο κοινοβούλιο θα αποδείξουμε ότι είμαστε πολύ σκληροί. Και θα συνεχίσουμε ελληνικά, εθνικά, κοινωνικά, λαϊκά τον αγώνα για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ένα χαμόγελο σε όλους αυτούς που ήθελαν να πεθάνει η Ελληνική Λύση. Η Ελληνική Λύση δεν πεθαίνει ποτέ.»

«Ευχαριστώ τον Ηλία Κασιδιάρη»: Επεσαν οι μάσκες – Ο έγκλειστος κρυφός αρχηγός στους Σπαρτιάτες

Στις πρώτες δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του κόμματος Σπαρτιάτες σχολιάζοντας το exit poll των εκλογών, ο κ. Βασίλης Στίγκας ευχαρίστησε τα στελέχη του κόμματος για τον αγώνα που έκαναν, αλλά και τον καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση χρυσαυγίτη, Ηλία κασιδιάρη.

Ολόκληρη η δήλωση του Βασίλη Στίγκα αναφέρει:

«Μετά από αρκετό καιρό ένα εθνικό κόμμα, μια εθνική φωνή, θα είναι μέσα στο εθνικό Κοινοβούλιο. Οι Σπαρτιάτες αντιπροσωπεύουν όλα τα ιδεώδη του Ελληνισμού και τις αξίες, που σήμερα λείπουν από την χώρα μας.

Οι Σπαρτιάτες έρχονται όχι για να δικάσουν, έρχονται για να ενώσουν. Βασικό ρητό των Σπαρτιατών είναι «ισχύς εν τη ενώσει», κάτι το οποίο δυστυχώς σήμερα λείπει από την χώρα μας. Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου, στον δύσκολο αγώνα που κάναμε για περίπου τρεις εβδομάδες, να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και τα εκατοντάδες μέλη μας σε όλη την Ελλάδα που δούλεψαν ακούραστα όλο αυτό μικρό χρονικό διάστημα για να φτάσουμε σήμερα εδώ και να μπουν οι Σπαρτιάτες να μπουν στην Βουλή, με ένα σχετικά πάρα πολύ καλό ποσοστό, για αρχή τουλάχιστον, και θα δούμε στην συνέχεια. Θα ήθελα βεβαίως να ευχαριστήσω και τον Ηλία Κασιδιάρη, για την σημαντική βοήθεια που μα έδωσε. Ήταν το καύσιμο που μας έδωσε την ώθηση για να φτάσουμε σε αυτό εδώ το αποτέλεσμα.

Θέλω να ενημερώσω τον Ελληνικό Λαό, ότι θα σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών του, και θα φέρουμε ένα νέο ήθος και ύφος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Οι Σπαρτιάτες πάντοτε και πριν γίνουν ακόμα ένας πολιτικός φορέας, ήταν ένα δίκτυο κοινωνικής δράσης, που βοηθούσε όλους τους αδύναμους συμπατριώτες μας, που είχαν πιεστεί τώρα τελευταία στα χρόνια των μνημονίων. Επομένως το θετικό πρόσημο που κουβαλάμε πάντοτε μαζί μας, είναι να είμαστε δίπλα στον Έλληνα, στον άνθρωπο που υποφέρει, στον άνθρωπο τον αδικημένο, που δεν μπορεί να βρει το δίκιο του, και προσπαθεί καθημερινά να τα φέρει βόλτα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι σε όσους βοήθησαν να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.
Σας ευχαριστώ».