Μητσοτάκης: Είμαστε αισιόδοξοι για την οικονομία – Νομοσχέδιο με θετικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών

Πριν από τις θερινές διακοπές της Βουλής θα κατατεθεί προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο – Χατζηδάκης: Πατάμε σε γερά θεμέλια στην οικονομία.

Πριν από τις θερινές διακοπές της Βουλής θα κατατεθεί προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο – Χατζηδάκης: Πατάμε σε γερά θεμέλια στην οικονομία

Στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας την κατάθεση του νέου νομοσχεδίου, το οποίος, όπως τόνισε, «θα έχει θετικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «είχαμε μία πολύ παραγωγική συζήτηση με το οικονομικό επιτελείο. Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που θέλουμε να πετύχουμε και οι οποίοι αποτελούν κεντρικό στόχο της πολιτικής μας, ώστε να κάνουμε πράξη την ουσιαστική σύγκλιση με την Ευρώπη».

Σημείωσε, επίσης, ότι «είμαστε αισιόδοξοι για την σταδιακή μετατροπή του οικονομικού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας, ώστε να γίνει πιο παραγωγικό, πιο εξωστρεφές, πιο καινοτόμο και είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών, κυρίως των χαμηλόμισθων συμπολιτών μας».

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στο νομοσχέδιο που έρθει σύντομα στην Βουλή και όπως τόνισε «πριν από τις θερινές διακοπές θα έχει ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο που θα αποτυπώνονται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και θα αφορά το 2024, με πολλές από αυτές θα έχουν θετικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη: 

«Με μεγάλη χαρά ξεκίνησα τον κύκλο των επισκέψεων στα Υπουργεία σήμερα, στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σε μία πολύ παραγωγική συζήτηση με το νέο οικονομικό επιτελείο.

Να ευχηθώ και πάλι στον Υπουργό, στον Αναπληρωτή Υπουργό, στους δύο Υφυπουργούς καλή δύναμη στη δύσκολη αποστολή την οποία έχουν αναλάβει.

Αλλά, όπως είπε και ο κ. Υπουργός, είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας, για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τους οποίους θέλουμε να πετύχουμε, που αποτελούν κεντρικό στόχο της οικονομικής μας πολιτικής έτσι ώστε να κάνουμε πράξη την ουσιαστική σύγκλιση με την Ευρώπη.

Είμαστε αισιόδοξοι για τη σταδιακή μετατροπή του οικονομικού μοντέλου τής ελληνικής οικονομίας σε ένα μοντέλο το οποίο θα είναι πιο παραγωγικό, πιο εξωστρεφές, πιο καινοτόμο. Και είμαστε, βέβαια, απολύτως πεπεισμένοι ότι αυτή η οικονομική ανάπτυξη θα έχει τελικά αντίκτυπο, ουσιαστικό αντίκτυπο στη βελτίωση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων, πρωτίστως των χαμηλόμισθων συμπολιτών μας.

Όπως είπε και ο κ. Υπουργός, πριν από τις θερινές διακοπές της Βουλής θα έχει ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στο οποίο θα αποτυπώνονται πια νομοθετικά οι κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις τις οποίες είχε παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία πριν από τις εκλογές, που αφορούν το επόμενο έτος, το 2024.

Πολλές από αυτές θα έχουν σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών και το νομοσχέδιο αυτό θα έχει ψηφιστεί, όπως είπα, πριν από τις αρχές Αυγούστου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες παραπέμπω στις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης και στη δική μου τοποθέτηση, η οποία θα θέσει το συνολικό πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής για την επόμενη τετραετία».

Χατζηδάκης: Πατάμε σε γερά θεμέλια στην οικονομία

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι «είμαστε αισιόδοξοι αφού πατάμε στα γερά θεμέλια που μπήκαν την περασμένη 4ετία. Έχουμε ένα πολύ θετικό εκλογικό αποτέλεσμα για την χώρα και για την οικονομία της Ελλάδος και στέλνει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης, ελπίδας και προοπτικής».

Σε αφορά τον επικείμενο νομοσχέδιο, ο Κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό το πλαίσιο για το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών στην Βουλή και θα αφορά την εκπλήρωση των βασικών δεσμεύσεων της ΝΔ πριν από τις εκλογές.

Με τον τρόπο αυτό απαντάμε και σε όσους αμφισβητούσαν την αξιοπιστία των υποσχέσεών μας και μένουμε πιστοί στο δρόμο που είχαμε ανοίξει να λέμε λίγα και να τα κάνουμε όλα».

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Θάνος Πετραλιάς, ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος και επικεφαλής του οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Πηγή: skai.gr