Θετικός ο οικονομικός απολογισμός της εθνικής παρέλασης της Νέας Υόρκης

Οι Χρήστος Βουρνάς, Δημήτριος Καλαμαράς, Νομική Καστανά, Φίλιπ Κρίστοφερ, Δήμος Σιώκης, Νίκος Διαμαντίδης και π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης. Φωτογραφία: Ε.Κ./Χριστόδουλος Αθανασάτος

 

Νέα Υόρκη.- Ενα κέρδος που ανήλθε στις 30.000 δολάρια (σ.σ. $30.001,07), το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό με βάση την οικονομική συγκυρία της εποχής, όπως επίσης και την παρατεταμένη διοικητική κρίση την οποία διάγει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, άφησε η φετινή παρέλαση για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην 5η Λεωφόρο.

Τα σχετικά δεδομένα, τα οποία αναλύθηκαν διεξοδικά σε ανοικτή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο την περασμένη Τετάρτη, σκόρπισαν την ικανοποίηση στα μέλη της απερχόμενης Επιτροπής Παρέλασης και τον πρόεδρο, Φίλιπ Κρίστοφερ, οι οποίοι είδαν τους βασικούς οικονομικούς στόχους να επιτυγχάνονται, δίχως να έχουν σοβαρές διαρροές σε προσδοκώμενα έσοδα ή εκτίναξη του κόστους που δεν θα είχε αρχικά προβλεφθεί.

Στον σχετικό απολογισμό αποτυπώνεται, μεταξύ άλλων, η απόλυτη οργανωτική και οικονομική επιτυχία της εκδήλωσης στο ξενοδοχείο «Χίλτον», όπου τα έσοδα ξεπέρασαν τις 200.000 δολάρια (201.100) αποφέροντας ένα κέρδος που ξεπέρασε τις 10.000 δολάρια, παρά το αυξημένο κόστος, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα, σημαντικός «αιμοδότης» αποδείχθηκε το λεύκωμα, καθότι οι εισπράξεις έφτασαν τις 95.050 δολάρια επιτυγχάνοντας, ουσιαστικά, τον στόχο των 100.000 δολαρίων, με τον Νίκο Μπάρδη και την Σοφία Στρουμπάκη να έχουν να αντιμετωπίσουν, μεταξύ άλλων, και τον πολύ περιορισμένο χρόνο προετοιμασίας.

Οι Χρήστος Βουρνάς, Δημήτριος Καλαμαράς, Νομική Καστανά, Φίλιπ Κρίστοφερ, Δήμος Σιώκης, Νίκος Διαμαντίδης και π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης. Φωτογραφία: Ε.Κ./Χριστόδουλος Αθανασάτος

Την ίδια στιγμή, τη μάχη με τον χρόνο κατάφερε να κερδίσει και η Επιτροπή Λαχείου, λαμβάνοντας έσοδα 46.190 δολαρίων, τα οποία έφεραν ένα σημαντικό ποσό καθαρών κερδών, αφού τα έξοδα εκτύπωσης αλλά και δώρων του Λαχείου δεν ξεπέρασαν τις 2.650 δολάρια.

Οσον αφορά στα έξοδα, όπως προαναφέρθηκε, οι ανατιμήσεις οδήγησαν σε μεγαλύτερες δαπάνες για ορισμένες υπηρεσίες που παλαιότερα διασφαλίζονταν με μικρότερα ποσά, παρόλα αυτά όμως το κόστος για κάποιες εκδηλώσεις, όπως αυτή του Pierre, κινήθηκε κοντά στα επίπεδα του παρελθόντος, φτάνοντας οριακά κοντά στις 20.000 δολάρια, όπως είχε συμβεί τα προηγούμενα χρόνια με αντίστοιχες εκδηλώσεις στο εστιατόριο «Avra».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ, ευχαρίστησε έναν προς έναν όλους τους συμπροέδρους και τα μέλη των Επιτροπών, τονίζοντας πως, παρά τις αντιξοότητες, εργάστηκαν αποτελεσματικά προκειμένου, με απόλυτη διαφάνεια και συνέπεια, να διεξαχθεί μια επιτυχημένη παρέλαση.

Παράλληλα, όμως, υπενθύμισε πως βασικό ζητούμενο αποτελεί πλέον η άρση του διοικητικού αδιεξόδου της Ομοσπονδίας και η σύσταση της νέας Επιτροπής στον σωστό χρόνο, μια θέση που επανέλαβε και κατά τη διάρκεια της Ανοικτής Συζήτησης της περασμένης Πέμπτης, όπου προβλήθηκε και ένα σχετικό βίντεο – αφιέρωμα με τις εκδηλώσεις της τελευταίας εβδομάδας, όπως επίσης και στιγμιότυπα από την παρέλαση.

Πηγή:ekrikas.com