Eπιστολή συμπαράστασης στον αποσπασμένο εκπαιδευτικό Αζούδη από ΤΕΓ Schwabach

Νυρεμβέργη.- Επιστολή συμπαράστασης στον αποσπασμένο εκπαιδευτικό στα σχολεία Νυρεμβέργης Θεόδωρο Αζούδη κοινοποήσε η σχολική επιτροπή των ΤΕΓ Schwabach

Ο  καθηγητής Θεόδωρος Αζούδης υπηρετεί τα τελευταία χρόνια με απόσπαση στο ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο της Νυρεμβέργης. Μετά από μια ανώνυμη καταγγελία καλείται να απολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Η καταγγελία αναφέρει ότι ,, «υποχρέωσε»  τους μαθητές μιας τάξης να αγοράσουν το βιβλίο της Ελένης Κατσαμά «Κοσμοδρόμιο» (εκδ. Πατάκη)”. Η ΕΔΕ (ένορκη διοικητική εξέταση) έχει προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ αυτών και της Ένωσης Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας

Η επιστολή των ΤΕΓ Schwabach

Προς:

1. αν. Δ/ντή Ελληνικού Γυμνασίου Νυρεμβέργης κ. Κουρτίδη Ευάγγελο

2.  αν. Δ/ντή Ελληνικού Λυκείου Νυρεμβέργης κ Κουντουρά Αριστείδη

Κοινοποίηση:

1. Γραφείο εκπ/σης Μονάχου, κα αν. Συντονίστρια  εκπ/σης Μονάχου                                                 2.  Τμήμα Γ Πειθ/κών Διαδ/ών Εκπ/κού Πρ/κού  Δ/θμιας   Εκπ/σης                                                      3. Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών Διαπολιτ. Εκπσης κ Μειον. Σχολ.

4. κ. Αζούδη Θεόδωρο

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,

Ο κύριος Αζούδης διδάσκει στο συγκεκριμένο τμήμα από τον Οκτώβριο του 2021. Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει έλληνες μαθητές που πηγαίνουν σε γερμανικό σχολείο.Όλοι οι γονείς και κηδεμόνες του τμήματος εκμάθησης ελληνικής γλώσσας του Σβάμπαχ νιώθουμε την απόλυτη ανάγκη να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο δάσκαλο των παιδιών μας, κ. Αζούδη Θεόδωρο, ο οποίος τις τελευταίες μέρες δοκιμάζεται μέσω μιας κατηγορίας που του αποδίδεται, πως μεταξυ άλλων προτρέπει τους μαθητές του μέσω εξαναγκασμού στην αγορά βιβλίων με απότερο σκοπό το οικονομικό όφελος. Αρχή αυτής της δοκιμασίας για τον κ. Αζούδη ήταν μια ανώνυμη καταγγελία.

Εμπιστευτήκαμε και θα εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό, διότι αποτελεί άριστο παράδειγμα παιδαγωγού. Επιδίδεται με ζήλο και ευγένεια στο να αναθρέφει και να εκπαιδεύει παιδιά με έντονο αίσθημα αλληλεγγύης για το συνάνθρωπο, πέρα από τη μόρφωση που τους χαρίζει. Με γνώμονα τη μεταλαμπάδευση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στα παιδιά μας βρήκαμε στο πρόσωπο του κ. Αζούδη τον κύριο εκφραστή της.

Ο κ. Αζούδης, ουδέποτε έχει προκαλέσει το π αραμικρό πρόβλημα. Επίσης ομόφωνα δηλώνουμε ότι ανταποκρίνεται τα μέγιστα στα καθήκοντά του.Είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει στο τμήμα. Ολα κυλούν με απολύτη διαφάνεια και την σύμφωνη γνώμη των γονέων. Διακρίνεται για τις αξίες, την ανιδιοτέλεια, το ήθος και τον σεβασμό του έναντι των παιδιών μας ως μαθητών αλλά και ημών ως γονέων τους.

Με την παρούσα επιστολή τον στηρίζουμε για την ακεραιότητα και τις προθέσεις του που έχει δείξει μέχρι τώρα σ’ εμάς καθώς είμαστε πεπεισμένοι για την αλήθεια και το ήθος του.

Την παρούσα υπογράφουμε όλοι οι γονείς του τμήματος εκμάθησης ελληνικής γλώσσας μέσω της προέδρου μας κυρίας Ελένης Μπούση.

Με εκτίμηση

Η πρόεδρος

Μπούση Ελένη

Πηγή: doryforos.