«Λιοντάρι» ο Τσιτσιπάς, πέτυχε την ανατροπή στο «σπίτι» του Μάρεϊ και συνεχίζει στο Wimbledon

O Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε το ζητούμενο στο 2ο ημίχρονο του αγώνα του με τον Άντι Μάρεϊ, πήρε τα δύο σετ και με 7-6(3), 6-7(2), 4-6, 7-6(3), 6-4 εξασφάλισε την πρόκριση στον 3ο γύρο του Wimbledon.

O Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε το ζητούμενο στο 2ο ημίχρονο του αγώνα του με τον Άντι Μάρεϊ, πήρε τα δύο σετ και με 7-6(3), 6-7(2), 4-6, 7-6(3), 6-4 εξασφάλισε την πρόκριση στον 3ο γύρο του Wimbledon.

Ο 24χρονος Έλληνας χάλασε το πάρτι των Βρετανών, καθώς σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια ο Μάρεϊ νικώντας στο ίδιο κορτ τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-0, γινόταν ο πρώτος παίκτης από το Νησί που κατακτούσε το Wimbledon.

Όμως ο Τσιτσιπάς είχε αντίθετη άποψη, πήρε την πρόκριση και το Σάββατο (8/7) θα αντιμετωπίσει τον Σέρβο, Λάζλο Τζέρε για να βρεθεί στον 4ο γύρο και να ισοφαρίσει την καλύτερη επίδοσή του στο τουρνουά.

Το δεύτερο μέρος του αγώνα που διεκόπη το βράδυ της Πέμπτης (6/7), λόγω προχωρημένου της ώρας, κύλησε στον ίδιο ρυθμό, αλλά η εξέλιξή του καθορίστηκε από δύο στιγμές υπέρ του Τσιτσιπά.

Το mini break έφερε το 2-2

Το 4ο σετ άρχισε όπως κύλησαν τα τρία που παίχθηκαν την Πέμπτη (6/7). Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε με άνεση τα δύο πρώτα service games, ενδιάμεσα ο Μάρεϊ απάντησε με love game για το 2-1.

Στο 4ο game o Τσιτσιπάς έφθασε δύο φορές στην ισοπαλία, όμως δεν μπόρεσε να γίνει περισσότερο απειλητικός (2-2). Ιδιος και απαράλλαχτος ο ρυθμός και στη συνέχεια του σετ, με τον Μάρεϊ να βρίσκει νέο love game το 4-4.

Στο 9o game ο Τσιτσιπάς βρήκε τις λύσεις στο 40-40, με winner και drop shot προηγήθηκε με 5-4, στέλνοντας την πίεση στον Μάρεϊ. Ομως ο τελευταίος είδε τον Τσιτσιπά να κάνει άλλα τρία αβίαστα λάθη για το 5-5.

Με υπέροχο winner, τον 19ο στο σετ, o Τσιτσιπάς έφθασε στο 6-5. Ο Μάρεϊ με δύο winner και δύο λάθη από τον Τσιτσιπά, έκανε το 3ο love game στο σετ για το 6-6 και το tie break.

Εκεί όλα κρίθηκαν στον 7ο πόντο, σε ράλι 30 χτυπημάτων ο Τσιτσιπάς πέτυχε το mini break, για το 4-3, πήγε στο 6-3 και αμέσως μετά έκλεισε το σετ με 7-6(3), πετυχαίνοντας το πρώτο από τα δύο βήματα πρόκρισης.

Ο μοναδικός break point ήταν αρκετός για το 3-2

Ο Μάρεϊ άρχισε με love game, ο Τσιτσιπάς χωρίς προβλήματα ισοφάρισε σε 1-1 και αμέσως μετά πέτυχε αυτό που έψαχνε από την Πέμπτη. Προηγήθηκε 0-40, ο Μάρεϊ έσωσε τα δύο από τα τρία break points και ο Τσιτσιπάς προσπέρασε με 2-1.

Με δύο διαδοχικούς άσους ο Τσιτσιπάς εξαργύρωσε το break, ξεφεύγοντας με 3-1. Ο Σκωτσέζος με νέο love game μείωσε σε 3-2, όμως ο Τσιτσιπάς κρατούσε την τύχη στα χέρια του.

Χωρίς δυσκολίες κράτησε το προβάδισμα (4-2), ο Μάρεϊ από το 15-30 με τρεις πόντους μείωσε σε 4-3, διατηρώντας τη δική του ελπίδα. Όμως με τρεις σερί winners ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 5-3. O πεισματάρης Σκωτσέζος, έφερε το σετ στο 5-4, για να παίξει το τελευταίο του χαρτί στο σερβίς τού Τσιτσιπά.

Όμως ο Τσιτσιπάς δεν άφησε χαμένη την ευκαιρία. Προηγήθηκε σε 30-0 και 40-15 για δύο match points, που έσωσε ο Μάρεϊ, όμως με σμας και άσο ο Τσιτσιπάς έφθασε στη νίκη και την πρόκριση έπειτα από τέσσερις ώρες και 40 λεπτά στο κορτ.

Ο Τσιτσιπάς τελείωσε τον αγώνα με 16 άσους88 winners, αλλά και 54 αβίαστα λάθη, όταν ο Μάρεϊ είχε αντίστοιχα 13 άσους, 54 winners και 25 αβίαστα λάθη.

Πηγή:gazzetta.gr