Πυρκαγιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους

Η φωτιά καίει σε δύο μέτωπα – Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της παραλίας Σαράντη

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πρόδρομος Βοιωτίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά δεν απειλεί κάποιον οικισμό, ωστόσο πνέουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή. Νωρίτερα εστάλη  μήνυμα από το 112 για εκκένωση της παραλίας Σαράντη.

φωτιά

Στο σημείο επιχειρούν 58 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα. Μέχρι τη δύση του ηλίου από αέρος συνέδραμαν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον δήμαρχο Θηβαίων, Γιώργο Αναστασίου που μίλησε στον ΣΚΑΪ η κατάσβεση στο ένα μέτωπο εξελίσσεται ικανοποιητικά, ενώ η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Πηγή: skai.gr
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες αναμένεται να δώσουν οι πυροσβέστες για τη φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας, η οποία καίει σε δύο μέτωπα από το απόγευμα του Σαββάτου (15.7.2023) και η κατάσβεση βρίσκεται σε εξέλιξη από την πρώτη στιγμή.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την πυροσβεστική, η φωτιά είναι ακόμα σε εξέλιξη στα δύο μέτωπα στον Πρόδρομο Βοιωτίας και στο σημείο έχουν παραμείνει οι ενισχυμένες δυνάμεις για να την ελέγξουν και να αποφευχθούν τυχόν αναζωπυρώσεις

Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο επιχειρούν 58 πυροσβέστες, 19 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ. Μαζί τους βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ και της Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίτερα επιχειρούσαν και 5 ελικόπτερα μαζί με 4 αεροσκάφη, ωστόσο έπρεπε να καθηλωθούν λόγω της δύσης του ηλίου. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η εικόνα της φωτιάς φαίνεται βελτιωμένη. Λίγες ώρες πριν ήχησε και μήνυμα από το 112 στα κινητά των κατοίκων των γύρω περιοχών.

newsit.gr