Φωτιά στη Μαγνησία: Ξεκίνησε η απομάκρυνση των F-16 από το αεροδρόμιο Νέα Αγχίαλος

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ξεκίνησε η απομάκρυνση των μαχητικών F-16 που βρίσκονται στο αεροδρόμιο και συγκεκριμένα από την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, καθώς η πυρκαγιά έχει πλησιάσει απειλητικά το αεροδρόμιο.

Τα F-16 μεταφέρονται στο αεροδρόμιο της Λάρισας.

Παράλληλα, επιστρατεύεται μη επανδρωμένο αεροσκάφος HERON για την εκτίμηση της κατάστασης στην περιοχή που βρίσκεται η αποθήκη των πυρομαχικών.

Στην 111 Πτέρυγα Μάχης σταθμεύουν σχεδόν 70 μαχητικά F-16. Στην 330 Μοίρα υπάρχουν 32 F-16 Block30 και στις μοίρες 341 και 347, υπάρχουν άλλα 38 F-16 Block50.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΔΗΣΗ

Δραματικές διαστάσεις έχει λάβει το πύρινο μέτωπο στη Μαγνησία, μετά τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη, καθώς οι φλόγες έφτασαν σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας και, σύμφωνα με πληροφορίες, ακούγονται εκρήξεις..

Πηγή: skai.gr

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Μήνυμα από το 112 εστάλη, λίγο πριν από τις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης 27/7, στους κατοίκους της περιοχής Καστράκι, λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στη Μαγνησία.

«Ενεργοποίηση 112. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Καστράκι εκκενώστε τώρα προς Μικροθήβες. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα που έλαβαν όσοι βρίσκονται στην περιοχή.