“Καμπανάκι” από την Βουλή στην Πα.Δ.Ε.Ε. για «δυσλειτουργίες»

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

«Καμπανάκι» χτύπησε η Βουλή των Ελλήνων στην Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελλήνων (Πα.Δ.Δ.Ε) καθώς στην τελευταία Γενική  Συνέλευση (24-25 Ιουλίου) αλλά και γενικότερα, παρουσιάστηκαν ορισμένες «δυσλειτουργίες» οι οποίες, σύμφωνα με πηγές της Panhellenic Post,  ιδιαίτερα ενόχλησαν το Προεδρείο της Βουλής, η οποία, ως γνωστόν, είναι υποστηρικτής της Πα.Δ.Ε.Ε..

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα ανωτέρω καθώς και άλλα, επίσης απαράδεκτα για τη λειτουργία μιας Οργάνωσης που άμεσα εποπτεύεται από τη Βουλή, συμπεριλαμβάνονται στο κείμενο επιστολής η οποία απεστάλη στο προεδρείο της Πα.Δ.Ε.Ε.  ευθύς μετά την ολοκλήρωση της Γ.Σ. και την εκλογή του νέου προεδρείου, με πρόεδρο εκ νέου τον Λεωνίδα Ραπτάκη.

Η Επιστολή (26 Ιουλίου 2023) είναι, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες μας, συνταγμένη σε «αυστηρό ύφος» και «ακουμπά» και ορισμένες από τις πτυχές που περιείχοντο στην γνωστή επιστολή  Δελή, (13 Ιουλίου 2023) καθώς και στις δηλώσεις του στο Κανάλι 1 Πειραιά, σχετικά με την «…εκτίμηση μου (του)  ότι στα τελευταία χρόνια 2019-2023 η ΠαΔΕΕ εχει δυστυχώς ατονίσει και έχει περιοριστεί σε ταξίδια, εθιμοτυπικές επισκέψεις κλπ

Μεταξύ άλλων, όπως πληροφορείται από τις ίδιες πηγές η Panhellenic Post, η επιστολή αναφέρει ότι από τούδε και στο εξής, εθιμοτυπικές επαφές με την ελληνική Πολιτειακή και Πολιτική ηγεσία, επίσημα γεύματα καθώς και οι μετακινήσεις (transportation) των μελών της,  θα πρέπει να διενεργούνται επίσημα και αποκλειστικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες και το Διπλωματικό Γραφείο της Βουλής, και όχι απευθείας από την ΠΑΔΕΕ ως γινότανε μέχρι σήμερα.

Ερωτήματα Δελή

Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή τού κ. Σωτήρη Δελή, που δημοσιεύθηκε στην Panhellenic Post (14 Ιουλίου, 2023) αναφέρονταν, μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα ερωτήματα του επ. βουλευτή Σουηδίας και επιτίμου μέλους της ΠαΔΕΕ, Σωτήρη Δελή,  σε σχέση με την λειτουργία της:

«Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι γιατί αποκλείονται μέλη, επίτιμα μέλη κλπ. Υπάρχουν στοιχεία αυταρχισμού σε μια δημοκρατική οργάνωση όπως η ΠαΔΕΕ και για ποιους λόγους;

Εάν πράγματι ισχύει ο συστηματικός αποκλεισμός μελών η επίτιμων μελών αυτό είναι ανησυχητικό και πρέπει να απαντηθεί υπεύθυνα και με επιχειρήματα.

Το παραπάνω ερώτημα δημιουργεί επίσης και ένα δεύτερο.  Υπάρχουν μέλη και επίτιμα μέλη της ΠαΔΕΕ δυο ταχυτήτων;

Εάν πράγματι αυτό ισχύει τότε τίθεται φυσικά θέμα για μια εσωτερικά διασπασμένη οργάνωση που μέσα σε ένα συγκρουσιακό κλίμα κάθε άλλο ασχολείται με τους στόχους της.

Η ΠαΔΕΕ είναι μια άκρως δημοκρατική οργάνωση και αυτό απαιτεί διαφάνεια στα οικονομικά της, τα πρακτικά της και γενικά τις εργασίες της όπως αυτές ορίζονται εκ του καταστατικού της όπως και η πληροφόρηση στα μέλη της για τα απτά αποτελέσματα αυτών των εργασιών.  Υπάρχει μια τέτοια διαφάνεια πληροφόρησης και επικοινωνίας και πως εκφράζεται;

Οι πληροφορίες από το εσωτερικό περιβάλλον της ΠαΔΕΕ αναφέρουν στασιμότητα και εσωτερικές διαμάχες. Είναι πράγματι αυτή η εικόνα ή ο πρόεδρος και το ΔΣ έχουν στοιχεία για το αντίθετο;

Άλλη μια ενδιαφέρουσα ερώτηση είναι εάν έχει ποτέ ελεγχθεί η ΠαΔΕΕ  για την χρήση των οικονομικών και άλλων θεμάτων της οργάνωσης και λειτουργίας της από τον Χορηγό της;»