Όπου και να Υπάρχουν Ελληνικές Οικογένειες σε αυτόν τον Πλανήτη η Ελλάς θα ζει.

Φωτογραφία: Οι Αντριου Μέις (Andrew Mays), Πάολα Βαλσάμη (Paula Valsamis), Αλεξία Λεοντούδη (Alexia Leondoudis), Μαρία Στεφανάκη (Maria Stefanakis), Σοφία Γεωργιάδου (Sophia Georgiadou), Αναστασία Παπασιδέρη (Anastasia Papasideris) και Κώστας Παπασιδέρης. Φωτογραφία: Παραχώρηση Ηλία Νεοφυτίδη.

Χιούστον, Τέξας.- Η Ελλάς ζει και βασιλεύει εφόσον συνεχίζουμε να έχουμε παιδιά σαν αυτά που αναφέρουμε παρακάτω. Πιστεύω πως όπου και να υπάρχουν ελληνικές οικογένειες σε αυτόν τον πλανήτη η Ελλάς θα ζει.

Οι Ελληνίδες γεννημένες στην Αμερική από γονείς δεύτερης γενιάς, η Νικολέτα Τσόκου και η Βασιλεία Παπαδοπούλου, με τα Ελληνόπαιδα του χορευτικού συγκροτήματος Olympic Dancers of Texas προσπαθούν να ξαναφέρουν την ελληνική κουλτούρα, με ελληνικούς χορούς, συναυλίες αλλά και τοπικές στολές από διαφορά μέρη της Ελλάδας. Η πανδημία που ευχόμαστε να πέρασε απομόνωσε όλους, έχει κάνει μεγάλη ζημιά και στις συγκεντρώσεις της ελληνικής νεολαίας και έτσι αρχίζουν νέες προσπάθειες να ξεπεράσομε την απομόνωση και να αρχίσουμε να ξαναζούμε όπως πάντα.

Στις 5 Αυγούστου, οι χορευτές του συγκροτήματος δώσανε δυο παραστάσεις στο εστιατόριο της κυρίας Μαρίας Στεφανάκη ώστε να διαδώσουν τους ελληνικούς χορούς και να θαυμάσει ο κόσμος τις ενδυμασίες. Η κυρία Μαρία Στεφανάκη πριν τρία χρόνια άνοιξε το εστιατόριο «Athena’s Greek & European Kitchen» που βρίσκεται στη διεύθυνση 13250 FM 529 Rd Houston TX 77041-2648. Ακόμα μια ελληνική επιχείρηση που προοδεύει. Η προσφορά της δεν είναι μόνον καλό φαγητό, ελληνικά κρασιά και μπακλαβάδες αλλά στο ότι όλα προσφέρονται με αγάπη και εκτίμηση στους πελάτες.

Αγγελος Συμεωνίδης (Angelo Symeonidis), Melanie Espiallat, Βασιλεία Παπαδοπούλου (Vasilia Papadopoulos) και Κώστας Τσόκος (Costas Tsokos). Φωτογραφία: Παραχώρηση Ηλία Νεοφυτίδη

Πριν εννέα χρόνια είχα πραγματικά την τιμή να γνωρίσω τον Κώστα Παπασιδέρη και την Αναστασία Παπανικολάου που πριν μερικά χρόνια μετά τον γάμο της με τον Κώστα πρόσθεσε και το Παπασιδέρη. Μαζί τους και η Παρθένα (Πώλα) Βασιλειάδου Βαλσάμη που με το πάθος τους για την Ελλάδα συνεχίζουν να πλουταίνουν την ελληνική κοινότητα του Τέξας με την ελληνική παράδοση χορού αλλά και τον νέο οργανισμό που ιδρύσανε στο Χιούστον «Houston Greek Film Festival». Αξίζει να μάθετε το ιστορικό των Olympic Dancers of Texas που δεν μένουν μόνο στο χορό αλλά και σε ό,τι άλλο έχει σχέση με την Ελλάδα και είναι πάντα πρόθυμοι να προσφέρουν της υπηρεσίες τους.

Δεξιά: Ο Αλέξης Κατσιγιάννης με την σύζυγό του Λία και τον γιο τους Δημήτρη. Φωτογραφία: Παραχώρηση Ηλία Νεοφυτίδη

Το ελληνικό χορευτικό συγκρότημα Olympian Dancers ιδρύθηκε το 1995 με σκοπό να δώσει στους νέους Ελληνες και Ελληνοαμερικανούς της κοινότητάς μας την ευκαιρία να μάθουν και να συμμετάσχουν στην κληρονομιά τους μέσα από την τέχνη του χορού. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η μικρή μας ομάδα άνθισε σε μια μεγάλη οικογένεια χορευτών που προέρχονταν από την ευρύτερη περιοχή του Χιούστον-Γκάλβεστον. Το συγκρότημα προσπαθεί να αναβιώσει παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Ως αποτέλεσμα, οι Olympians (Ολύμπιανς) έχουν επεκτείνει το ρεπερτόριο των χορών, καθώς και των κοστουμιών, για να προσφέρουν παραστάσεις παραδοσιακών ελληνικών χορών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας http://www.theolympiandancers.org/

Φωτογραφία: Παραχώρηση Ηλία Νεοφυτίδη

 

Πηγή:ekirikas.com