Νέος Επίτροπος Αποδήμων ο Πρέσβης Μάριος Λυσιώτης

 Λεζάντα: Οι πρέσβεις Μάριος Λυσιώτης, Γιώργος Τσούνης και Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου στην εξέδρα των επισήμων της παρέλασης. (Ε.Κ./Χ. Αθανασατος-Κείμενο ΕΚ)

Τον διορισμό ενός καλού γνώστη των προβλημάτων των Κυπρίων του Εξωτερικού, και ιδιαίτερα των ομογενών στις ΗΠΑ, του πρέσβη Μάριου Λυσιώτη ως Επιτρόπου Αποδήμων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του κατά την τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς.

Ο Μάριος Λυσιώτης ήταν μέχρι πρότινος πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον. Στη διπλωματική του καριέρα υπηρέτησε σε σημαντικές θέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό, επισήμανε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης και «γνωρίζει από πρώτο χέρι τη σημασία και τη σπουδαιότητα των αποδήμων μας, τους βέλτιστους τρόπους συνεργασίας, τις έγνοιες και τις ανησυχίες σας και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί με απόλυτη επιτυχία σε αυτόν το σημαντικό στόχο της διακυβέρνησης».

Ο Κύπριος Πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία του Μουσείου Διασποράς, το οποίο σε προκαταρκτικό στάδιο θα είναι διαδικτυακό, όπως και τη δημοσίευση της διαδικτυακής πλατφόρμας αποδήμων Κυπρίων.

Για Περισσότερα νέα από Κύπρο επισκεφθείτε στην Panhellenic Post:

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΝΕΑ