Σ. Φάμελλος: Ανάγκη να επανέλθουν οι ενημερωτικές εκπομπές και η ειδησεογραφία στην ΕΡΤ3

Την ανάγκη «να τροποποιηθεί άμεσα η απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ και του πρωθυπουργού και να επανέλθουν οι ενημερωτικές εκπομπές και η ειδησεογραφία στην ΕΡΤ3» επισήμανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος επισκέφθηκε το κτίριο της ΕΡΤ3, μαζί με τη βουλευτή Κατερίνα Νοτοπούλου, και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.

«Λίγες μέρες πριν από την έλευση του κυρίου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, δυστυχώς, έχουμε ακόμη ένα αρνητικό αποτύπωμα. Από τις 28 Αυγούστου η ΕΡΤ3, το μόνο εθνικό κανάλι που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και είναι εκτός Αθήνας, δεν έχει δελτία ειδήσεων με ειδήσεις της κεντρικής αλλά και της διεθνούς πολιτικής σκηνής» δήλωσε ο κ. Φάμελλος και συνέχισε: «Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να αποπολιτικοποοιήσει τη δημόσια τηλεόραση, να αποπολιτικοποιήσει την κοινωνία για να κρύψει, ίσως, πολλές αρνητικές επιπτώσεις της πολιτικής της, αλλά ταυτόχρονα να επιβάλει ακόμα ένα βήμα φίμωσης και περιορισμού της ενημέρωσης.

»Θεωρούμε ότι αποτελεί μία αρνητική εξέλιξη, η οποία μειώνει και την ΕΡΤ3 αλλά συνολικά τη δημόσια τηλεόραση.

»Θα πρέπει να επανέλθουν στην ΕΡΤ3 οι ενημερωτικές εκπομπές και η ειδησεογραφία, στο ύψος που επιβάλλεται από τον πλουραλισμό και τη δημοκρατία της κοινωνίας μας.

»Θεωρούμε ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί άμεσα αυτή η απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ αλλά και του ίδιου του κυρίου Μητσοτάκη, γιατί χρειαζόμαστε την ΕΡΤ3 συνολικά σαν Ελλάδα, όχι μόνο σαν Θεσσαλονίκη. Γιατί χρειαζόμαστε τον πλουραλισμό και τη λειτουργία της δημοσιογραφίας. Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε στις τελευταίες θέσεις της ενημέρωσης. Η Ελλάδα της αξίζει και διεκδικεί να είναι στις πρώτες θέσεις και της δημοκρατίας και της ενημέρωσης».

Εργαζόμενοι που πήραν τον λόγο διαμαρτυρήθηκαν ότι επιχειρείται η συρρίκνωση της ΕΡΤ3 και η εξαφάνιση του ενημερωτικού της χαρακτήρα.

Ο κ. Φάμελλος και η κ. Νοτοπούλου εξέφρασαν τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ3.

Νωρίτερα συναντήθηκαν με τον γενικό διευθυντή της ΕΡΤ3 Φίλιο Στάγκο.

Από τις 13.00 μέχρι τις 16.00 οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας με απόφαση της ΠΟΕΣΥ και των Ενώσεων μελών της.

Σε ανακοίνωσή της για τη στάση εργασίας, η ΠΟΕΣΥ υπογραμμίζει:

«Η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις μέλη της διεκδικούν για την ΕΡΤ3 τον ρόλο που αναλογεί στην ιστορία και την αποστολή της και καλούν τη διοίκηση της ΕΡΤ να ανακαλέσει άμεσα τις αποφάσεις της και να επαναφέρει τον πλήρη ενημερωτικό χαρακτήρα του καναλιού, επισημαίνοντας τον κομβικό και κρίσιμο ρόλο της ΕΡΤ3 στην ενημέρωση και την πολυφωνία, καθώς μέσω αυτής προβάλλεται η ελληνική περιφέρεια».