Το ΤΕΓ Waiblingen στην 8η Διεθνή Ολυμπιάδα του Ελληνισμού

Aνακοίνωση της Ελληνικής Κοινότητας Waiblingen

Με χαρά ανακοινώνουμε τη συμμετοχή του σχολείου μας, Griechische Schule Waiblingen,ΤΕΓ Waiböingen, του μοναδικού από όλη τη Γερμανία στην 8η Διεθνή Ολυμπιάδα του  Ελληνισμού που διεξάγεται   στο Βουκουρέστι από  7 έως 10 Σεπτεμβριου με πρωτοβουλία της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας σε συνεργασία με το  Ρουμανικό Υπουργείο Παιδείας και  υπό την αιγίδα της Γενικής  Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Πρόκειται για  μια γιορτή της γλώσσας μας, όπου  Ελληνόπουλα από δώδεκα χώρες ανταμώνουν σε έναν γλωσσικό διαγωνισμό στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας  με στόχους όχι μόνο την προώθηση των Ελληνικών, αλλά και του πνεύματος του Ολυμπισμού, της συνεργασίας, αλλά και του ελληνικού πολιτισμού.Στην  Ολυμπιάδα αυτή συμμετέχουν εκτός από τους μαθητές μας   που εκπροσωπούν  τη Γερμανία και Ελληνόπουλα  από την  Αίγυπτο, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, τη Δημοκρατία της Μολδαβίας την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, καθώς  και την Τουρκία..

Παμε λοιπόν Ολυμπιάδα   με το πνεύμα της ενότητας που μας δίδαξε η Ιστορία μας, τη χαρά της συμμετοχής, την προσμονη της απόκτησης νέων εμπειριών και γιατί όχι με την φλόγα  και την ελπίδα της νίκης..

Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες… θερμά συγχαρητήρια στους εμπνευστές και  διοργανωτές αυτής  της ξεχωριστής  Ολυμπιάδας που μας ενώνει και ενώνεται με όλους τους Έλληνες.

Το ΤΕΓ Waiblingen  θα εκπροσωπήσουν 4 μαθητές μας,  η Χρύσα, η Κατερίνα, ο Ιωάννης και ο  Ορέστης!

Την αποστολή συνοδεύει, αν και ήμαστε ακόμα σε περίοδο σχολικών διακοπών,  η εκπαιδευτικός-φιλόλογος κυρία Πόπη Ζαρογιάννη την οποία ευχαριστούμε όλοι θερμά!

Πηγή: doryforos-europa.blogspot.com