Εκατόμβη θυμάτων στο Μαρόκο από τα 7 Ρίχτερ – Ξεπερνούν τους 800 οι νεκροί – Σπαρακτικά βίντεο στα social media

Ο ισχυρότερος σεισμός που έχει πλήξει μέχρι σήμερα τη χώρα έγινε αισθητός ακόμα και στα νότια της Πορτογαλίας και της Ισπανίας

maroko

Ο ισχυρότερος σεισμό που έχει πλήξει μέχρι σήμερα τη χώρα έγινε αισθητός ακόμα και στα νότια της Πορτογαλίας και της Ισπανίας

Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από το ισχυρότατο σεισμό των 7 Ρίχτερ που έπληξε το Μαρόκο αργά το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 820 ενώ η μαύρη λίστα αναμένεται να μεγαλώσει πολύ περισσότερο καθώς εκατοντάδες άνθρωποι είναι θαμμένοι κάτω από τα σιντρίμια.

Διαβάστε σχετικά: Συλλυπητήρια από την παγκόσμια κοινότητα για τον σεισμό στο Μαρόκο

Οι εικόνες που κατακλύζουν τα social media είναι δραματικές, ειδικά από τα χωριά του Μαρόκου όπου δεν έχει φτάσει βοήθεια και οι κάτοικοι βγάζουν και μεταφέρουν οι ίδιοι τους νεκρούς.

Ραγίζει καρδιές το βίντεο ενός διασώστη – ή του πατέρα – που μιλάει σε αγοράκι που είναι θαμμένο κάτω από το σπίτι του, προσπαθώντας να το ηρεμήσει.

Την ίδια ώρα οι τραυματίες ξεπερνούν τους 300. 

Τα 7 Ρίχτερ χτύπησαν στη μία τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας (11 το βράδυ στο Μαρόκο) την ωρα που πολλοί άνθρωποι, ολόκληρες οικογένειες ήταν μέσα στα σπίτια τους. 

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 (τοπική ώρα, 01:00 ώρα Ελλάδος) και ήταν μεγέθους 6,9 βαθμών, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC.

Ωστόσο το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής και Τεχνικής Έρευνας (CNRST), με έδρα το Ραμπάτ, εκτίμησε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7 βαθμών και το επίκεντρό του βρισκόταν στην επαρχία αλ Χαούζ, νοτιοδυτικά της τουριστικής πόλης Μαρακές.

Όπως μετέδωσαν μαροκινά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που έχει πλήξει μέχρι σήμερα τη χώρα ενώ έγινε αισθητός και σε άλλες αφρικανικές χώρες, όπως η Μαυριτανία και η Αλγερία, καθώς και στο νότιο τμήμα της Πορτογαλίας και στην Ισπανία.

Πηγή: skai.gr